OGLASILA SE ZADRAVEC

‘Liječnici koji su prosvjedovali ispred Klinike su krivo informirani, evo što im je dr. Milas rekao‘

‘Iza ovog insceniranog događaja stoji motiv da zaštiti supruga i dr. Kalouseka koji su odlučili pretočiti novac u privatni sustav‘
Dijana Zadravec
 Goran Mehkek/Cropix

Nezadovoljni zaposlenici danas su prosvjedovali ispred Klinike za tumore zbog ponašanja Dijane Zadravec. Radiolozi, ali i mnogi drugi, razmišljaju o davanju otkaza.

O svemu se nakon prosvjeda oglasila i sama Dijana Zadravec i komentirala odnos s liječnicom koja ju je danas kritizirala. Suprug te liječnice, kaže Zadravec, je počinio kaznene radnje pa ga je ona prijavila, javlja N1.

- Dr. Bolanča Čulo je imala motiv jer je supruga radiologa s mog zavoda, a koji je s Kalousekom počinio kaznene radnje koje sam prijavila. Iza ovog insceniranog događaja stoji motiv da zaštiti svog supruga i dr. Kalouseka koji su kaznenim radnjama odlučili pretočiti novac u privatni sustav. Potpisivao je stotine dokumenata, a i dr. Čulo, rekla je Zadravec.

Rekla je i da je dr. Bolanča Čulo odbila raditi svoj posao.

- Dr. Bolanča je dobila zadatak desetak pacijenata. Ona radi privatno gdje radi 40 pacijenata, a ovdje joj je bio problem 10 onkoloških pacijenata. Ona je agresivno došla u moju sobu, namjerno pokušala napraviti incident, uzdisala i rekla da to neće učiniti. Kao predstojnica bila sam odgovorna organizirati pružanje pomoći, ispričala je Dijana Zadravec, prenosi N1.

Dr. Bolanča Čulo je pak ranije rekla da nikad nije odbila raditi svoj posao te da niti jedan pacijent nije bio zakinut za dijagnostiku.

Zadravec je rekla i da su okupljeni djelatnici Klinike pogrrešno informirani o razlozima prosvjeda, javlja HRT.

- Dr. Milas s kojim sam razgovarala jutros, rekao je da se ispred Klinike odvija skup podrške odlasku troje radiologa iz Klinike za tumore, rekla je Zadravec.

Zadravec se osvrnula i na dr. Milasa koji je rekao da je ispred klinike jutros bio u tijeku skup podrške zbog odlaska troje radiologa iz Klinike.

- Oni istovremeno imaju svoje privatne ordinacije. Liječnici oko Kalouseka kradu novac poreznih obveznika, otkrila sam krađu i korupciju i za to posjedujem dokumente i sve sam prijavila. Što se tiče odnosa o odlaska radiologa, oni odlaze iz svih bolnica u Hrvatskoj u privatni sektor, u inozemstvo, u druge kuće… Radiološka oprema u Klinici za tumore je toliko zastarjela, već pet godina tražim bolju radiološku opremu. Neki radiolozi su u godinu i pol promijenili tri radna mjesta. Meni se lijepe etikete, a u pozadini se krade novac javnozdravstvenog sustava i prelijeva se u privatne džepove. Od mene ne doživljavaju nikakav mobing. Sad se već ja osjećam mobingirana. Nije mi problem reći o čemu se radi i neću se skrivati iza anonimnih prijava. Smetam im jer ne žele da netko govori o tome. Za sve što govorim, imam dokaze i prijavljujem gdje moram, kaže Zadravec i dodaje da iz DORH-a i Ministarstva nije dobila odgovore.

Novinari su je upitali i o pokušajima njezine smjene.

- Radničko vijeće je tijelo koje se sastoji od 12 ljudi čija je nadležnost raspravljati o prvima radnika. Ondje je jedan vodoinstalater, vozač, radnik tehničke službe, dva medicinska tehničara, dvije medicinske sestre itd. Radničko vijeće nije nadležno za takva pitanja i ono ne može razgovarati o stručnom radu. To što su oni tražili moju smjenu zapravo je nepovezivo. Bila sam na parlamentarnim izborima 2016., a do tad nisam bila članica stranke. Imam vlastitu karijeru, iza mene je respektabilna karijera koju nisam gradila pomoću neke stranke, zaključila je Zadravec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:22