POMOĆ ZAGREPČANIMA

LIJEPA GESTA Američki veleposlanik u Hrvatskoj donirat će svoju plaću za ožujak onima koji su pogođeni potresom u zagrebačkom području

Na fotografiji: Veleposlanik SAD-a u Republici Hrvatskoj Robert Kohorst
 Ranko šuvar / CROPIX

Američki veleposlanik u Zagrebu Robert Kohorst objavio je u srijedu na Twitteru da će slijediti primjer hrvatske vlade i donirati svoju plaću za ožujak onima koji su pogođeni potresom u zagrebačkom području.

"S obzirom na izazove s kojima se Hrvatska suočava, slijedit ću primjer Andreja Plenkovića i hrvatske vlade i donirati svoju plaću za ožujak kako bih pomogao pogođenima koronavirusom i potresom u Zagrebu", tvitao je Kohorst.

"To je najmanje što možemo učiniti, s obzirom kako smo prihvaćeni u vašoj zemlji", istaknuo je Kohorst uz hešteg #WeStandTogether.

Dva snažna potresa, prvi jakosti 5,5 po Richteru i drugi jakosti 5,0 pogodili su u nedjelju ujutro Zagreb nakon čega su se nastavila slabija podrhtavanja tla. U potresu je smrtno stradala 15-godišnja djevojčica.

Premijer Plenković najavio je u četvrtak da će članovi vlade donirati svoje plaće za ožujak za saniranje šteta od potresa. Isto je najavio i predsjednik Sabora Gordan Jandroković i pozvao saborske zastupnike da učine isto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2023 09:27