DOJMOVI IZ SUSJEDSTVA

'LIJEPO, ČISTO, STERILNO, DOSADNO I SKUPO ZA PAMĆENJE' Srpski reporter o boravku na Jadranu

Navodi kako je u Dubrovniku, Splitu i na otocima ležaj u hotelskom i privatnom smještaju najmanje 20 eura.
 Jure Mišković / CROPIX

- Lijepo, čisto, sterilno i - skupo za pamćenje! Gdje god da se uputite u Hrvatsku na more, nema sumnje, ljepota će vas opčiniti. Međutim, sve je "europski", pa i cijene koje su za prosječnog srpskog turista - "jake", piše reporter srpskih Novosti koji je boravio na Jadranu.

Navodi kako je u Dubrovniku, Splitu i na otocima ležaj u hotelskom i privatnom smještaju najmanje 20 eura (mada se u Makarskoj i Omišu može naći i za 10).

- Apartman za dvije osobe je u prosjeku oko 50 eura naviše, zavisno od kategorije. "Vruće" su i cijene u restornima na otocima, piše reporter.

- Na Hvaru, na primjer, espresso je dva eura. Za ručak morate puno potroštiti - bečki odrezak je 20, lignje na žaru 10, porcija pršute ili sira po 10 eura!

- Kada ste već na Hvaru, grijeh bi bio ne obići i vidjeti čuvene Paklene otoke uronjene u smaragdno more, omiljeno odredište nudista, na samo dvadesetak minuta taksi-brodicom. Hrvatska je bez premca i za one koji vole ronjenje.

- Ali, provod na otocima i na Hvaru po mjeri je penzionera. Gotovo da nema noćne zabave u Jelsi, Vrboskom i Starom Gradu. U ovim mjestima caruje začuđujuća sterilnost i poluprazni retro-restorani u kojima bendovi sviraju prastare šlagere iz šezdesetih godina parovima koji pijuckaju vino uz standardnu romantiku svijeće i s pogledom na pučinu! Ova mjesta mrtva su već u 23.00 sata. U gradu Hvaru je situacija nešto bolja zbog čega mladi i idu tamo na provod.

- Na otocima ima Talijana, Nijemaca, Engleza, Španjolaca, nešto Rusa i vrlo malo Srba. Ako je vjerovati mladiću koji u splitskoj luci pere automobile turistima koji čekaju na trajekt i koji nas je srdačno pozdravio, bili smo prvi automobil s beogradskim tablicama koji je on vidio", piše reporter Novosti koji je za kraj dodaje kako na otok treba i stići, a to nije nimalo jeftino jer karta za dvoje i automobil za trajekt od Splita do Hvara košta oko 70 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:05