VATIKANSKI UGOVOR

Linić nakon sastanka s Bozanićem: 'Nismo razgovarali o smanjenju ugovora'

Na pitanje je li bilo govora o smanjenju izdvajanja za Crkvu, rekao je da će prijedlog za iduću godinu tek biti razmatran
 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - S kardinalom Josipom Bozanićem i nadbiskupom Marinom Srakićem razgovarao sam o provedbi ugovora između Hrvatske i Svete Stolice, odnosno kako razriješiti neka odstupanja. Riječ je bila o čisto tehničkim stvarima, primjerice uzimaju li se podaci s kraja godine ili iz rujna i listopada, kad Vlada završava proračun, te o tome što su ove godine za 45-50 milijuna kuna uplaćeni manji iznosi od navedenih u tom ugovoru - komentirao je u Saboru ministar financija Slavko Linić.

Na pitanje je li bilo govora o smanjenju izdvajanja za Crkvu, rekao je da će prijedlog za iduću godinu tek biti razmatran te da su ovaj put razgovarali o reguliranju sadašnjega ugovora.

Novinare je zanimalo i pristaje li Crkva na smanjenja, no Linić je ustvrdio kako njegovo Ministarstvo financija za to nije nadležno i da o tome trebaju pregovarati ministarstva vanjskih i europskih poslova te pravosuđa.

- Naše je da razgovaramo o aktualnim odnosima, a to smo i započeli te vjerujemo da ćemo ih razriješiti. Ostalo je u nadležnosti Ministarstva pravosuđa - zaključio je Linić. Odgovore o smanjenju iznosa od Crkve još nisu dobili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:07