POZVAO I POLICIJU

LINIĆ O INCIDENTU NA HVARU 'Prijetio mi je da će me baciti u more, vukao me za majicu, a onda je uhvatio čovjeka od 80 godina koji je bio sa mnom...'

 
Slavko Linić
 Damjan Tadic / CROPIX

- Kad sam stao na privremeno pristanište i izašao na obalu, djelatnik nadležne lučke uprave počeo mi je prijetiti da će me baciti u more, vukao me za majicu, potom je uhvatio čovjeka od 80 godina koji je bio sa mnom u brodu, i koji je još uvijek sjedio u brodu, primio ga za ručnik pokušavajući ga izvući iz broda - ukratko je Slavko Linić opisao incident u kojem se našao kad se pokušao sa svojim brodom vezati na slobodan vez u Starom Gradu na otoku Hvaru.

Tvrdi da im djelatnik lučke uprave nije dao da se privežu na vez, iako je u tom trenutku, kad su došli, bio prazan.

- Želio sam da smo što bliže mjestu jer je sa mnom na brodu bio čovjek od 80 godina, ali mornar nam to nije dozvolio, iako je vez bio slobodan. Zato sam otišao na pristanište, kako bi telefonirao, možda dobio nekoga njemu nadređenog, ali on se počeo fizički obračunavati. Nazvao sam policiju i prijavio incident - priča Linić te dodaje da je, kad je došla policija, taj djelatnik lučke uprave nestao. Policija im je, kaže Linić, sugerirala da odustanu od prijave, na što su pristali.

- Taj mornar se zaista ponašao nekorektno. Plovim već ozbiljan broj godina i nisam još imao ovakvu situaciju. Kasnije je došao njegov nadređeni koji nam se ispričao, našao nam vez i sve je bilo dobro - ispiračo je Linić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. ožujak 2024 20:45