KRAJ GODINE, OPOZICIJA SE BUDI

Linić: Sramimo se Sabora i uloge koju je odigrao u 2009.

RIJEKA – Sramimo se 2009. godine, sramimo se uloge Hrvatskog sabora u 2009., a bojimo se 2010., poentirao je SDP-ov saborski zastupnik Slavko Linić rezimirajući tekuću godinu u kojoj se, prema njegovim riječima, Sabor bavio „pokrivanjem“ HDZ-ove Vlade, a na štetu građana i hrvatske privrede kojoj je propušteno pomoći.

Na konferenciji za novinare u Rijeci SDP-ovi saborski zastupnici podsjetili su na niz prijedloga različitih zakona koje su iznosili kako bi spasili hrvatsko gospodarstvo, no, međutim, vladajući su ih redom odbijali prihvatiti. U novu ćemo godinu, ocjenjuju SDP-ovci, ući sa 300 tisuća nezaposlenih, s ogromnom nelikvidnošću koju su generirala državna poduzeća, s radnicima u realnom sektoru kojima se ne isplaćuju plaće i niti s jednom ozbiljnom investicijom te se, prema Linićevim riječima, ne vidi nikakva šansa za oporavak.

Željko Jovanović komentirao je eurobarometar Europske komisije prema kojem čak 94 posto hrvatskih građana ocjenjuje da je situacija loša, a njih 84 posto je nezadovoljno trenutnim stanjem u Hrvatskoj. Za premijerku Jadranku Kosor rekao je da je potpuno izgubila dodir s realnošću i da živi u svijetu bajki u kojemu ne vidi da dnevno 150 ljudi ostaje bez posla i da građani žive u strahu i nesigurnosti. Božidara Kalmetu Jovanović je prozvao ministrom korupcije. - Kad Kalmeta kaže da ne zna, nije vidio, ne može, a Vlada pokriva ministra, jasno je da ona nema nikakvu vjerodostojnost – ustvrdio je Jovanović dodajući da je sasvim očito da im je primarni cilj sačuvati fotelje, te da Hrvatska Vlada, sudeći po njihovom ponašanju, nije odgovorna prema građanima već samo prema stranci, HDZ-u.

Komentirajući najnovije događaje oko Hypo banke, Jovanović je istaknuo da je Nacionalno vijeće za praćenje provedbe Nacionalnog programa za suzbijanje korupcije zaprimilo vrlo opsežnu dokumentaciju zaprimilo opsežnu dokumentaciju o tom slučaju koja je u cijelosti predana Državnom odvjetništvu, te da očekuje da će, ukoliko se pokaže da je postojalo nezakonitosti, odvjetništvo reagirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:22