IZVAN KONTROLE

Linić: Svatko danas podiže nogu i piša po Slavku Liniću

Najviše je prozivao Tomislava Karamarka, tvrdeći da je on eksponent HDZ-ove politike
 Dragan Matić/CROPIX

ZAGREB - Ja se 20 godina borim u Rijeci protiv pretvorbe i otimačine, a neki Oliver Grbić, Dado Milinović i špijunčina Karamarko podmeću mi da sam lopov - izjavio je danas, sasvim nediplomatski, SDP-ov zastupnik u Saboru i bivši riječki gradonačelnik Slavko Linić , gostujući na Radiju 101 u emisiji “Intervju tjedna”.

Kaznene prijave

Povod Linićevu gostovanju bile su kaznene prijave protiv istaknutih SDP-ovih političara Zvonimira Mršića, Tonina Picule i Veljka Obersnela.

- Osobno znam da je u kabinetu premijerke bio dogovor da se podmetne SDP-ovu gradonačelniku, a to se radi preko Karamarka. Slavko Linić mirno spava i hoda po ulici - rekao je govoreći o sebi u trećem licu. Linić je ponajviše prozivao ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka za kojega je rekao da ga je SDP podržao jer je vjerovao da će pokazati svoje kvalitete. Ali...

Što će ljudi misliti?

- Karamarko je politička osoba koja se bori protiv SDP-ovaca. On je eksponent HDZ-ove politike - zaključio je i dodao da su HDZ-ovci glasni.

- Kad svatko sebi dozvoli da digne nogu i pošiša Slavka Linića, što će građani misliti - zapitao se.

Također je rekao da se, dok je bio potpredsjednik Vlade, s Oliverom Grbićem često družio i razgovarao. Olivera Grbića, ravnatelja MUP-a, Linić je bio optužio da je kukavica jer je podigao kaznenu prijavu protiv sadašnjeg gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, a ne protiv njega osobno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 03:57