TEŠKE OPTUŽBE

LINIĆEVA KONTRA 'Milanović me tjerao da mičem ljude koji su stopirali kriminal njegova brata'

Linić je izrazio zadovoljstvo nalazom Uskoka da nije zloupotrijebio svoje ovlasti
Zagreb, 200212.Hrvatski sabor nastavio je zasjedanje raspravom o Vladinom prijedlogu drzavnog proracuna s planiranim rashodima u iznosu od 118,84 milijardi kuna, dok su prihodi planirani u iznosu od oko 108,95 milijardi kuna.Na slici: predsjednik Vlade Zoran Milinovic i ministar financija Slavko Linic.Foto: Dragan Matic / CROPIX
 Dragan Matić / CROPIX

ZAGREB Bivši SDP-ov ministar financija, sada nezavisni saborski zastupnik Slavko Linić izrazio je zadovoljstvo nalazom Uskoka da nije zloupotrijebio svoje ovlasti i položaj u slučaju predstečajne nagodbe drvne industrije Spačva te da u toj nagodbi nije bilo nikakvih malverzacija kojima bi bio oštećen državni proračun.

"Drago mi je da smo dobili takvo izvješće, prije svega zbog instituta predstečajne nagodbe, da pokušamo shvatiti koliko je to važan institut u oporavku trgovačkih društava", rekao je Linić novinarima u Hrvatskom saboru. Izrazio je žaljenje što je vrlo malo društava prošlo tu proceduru, te se zapitao zašto je toliko kriminalizacije i negativnih naboja oko toga.

POTRES U SDP-U NAKON OBJAVE USKOK-A ‘Ovo je škola koja nam nikako nije trebala!’

"I onda dobijete odgovor - zato što je to bilo sredstvo Zorana Milanovića u obračunu sa Slavkom Linićem, on je taj koji je kriminalizirao, koji je bagatelizirao jedan ogroman napor kako pomoći gospodarstvu", ustvrdio Linić.

Uskokov nalaz vidi i kao poruku da svi koji su radili na predstečajnom postupku Spačve, nisu učinili nikakvu kriminalnu radnju i nisu ni kunom oštetili državni proračun. "A to je jako važno, jer je to ono što je bilo razlogom da je Milanović tjerao Slavka Linića da smjenjuje ljude koji su zaustavljali kriminal njegova brata i da ne govorim pitanje oko bitke za Kraš i Malih biskvita, kada su tvrtki s 20 tisuća kuna (temeljnog kapitala) htjeli dati 40 milijuna kuna", izjavio je Linić.

Obersnel o USKOK-ovoj odluci o Spačvi: Ne vjerujem da će to promijeniti odnose u stranci, ali oni koji su glasali za Linićevo isključenje mogu se zamisliti

Ne misli poduzimati neke daljnje korake, primjerice, tužbu za klevetu. "To je ružno događanje koje baca ružno svjetlo na politiku. Ako ne slušate premijera, ne smjenjujete po njegovu nalogu, u stanju je uvaljati vas u blato, optužiti za kriminal", ustvrdio je zastupnik.

"Drago mi je da je stavljena točka na 'i, ali ne mislim kopati po političkim prljavštinama koje će građane još više udaljiti od politike", poručio je Linić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2020 03:22