KRONOLOGIJA SUKOBA

Livaja je ‘nesporazume‘ imao i u mlađim kategorijama, pamte se neugodne situacije s Nikom Kovačom: ‘A što sad mogu...‘

Livaja je i dok je bio mlađi imao, blago rečeno, nesporazuma s raznim izbornicima

Marko Livaja u mlađim danima

 Vladimir Dugandžić/Cropix/

Pomalo se zaboravlja, ali Marko Livaja se i kroz mlađe kategorije često spominjao u negativnom kontekstu kada je u pitanju hrvatska nogometna reprezentacija. I to ne samo s jednim izbornikom. Bilo je, blago rečeno, nesporazuma i kada je U19 i U20 reprezentacije vodio Dinko Jeličić, ali i kada je vrstu do 21 godine vodio Niko Kovač. Mi smo pronašli nekoliko arhivskih tekstova u kojima podsjećamo na to što se događalo prije 10 i više godina.

"Činjenica jest da je Livaja odbio putovati u Estoniji iako za to nije bilo razloga. U međuvremenu je javno izjavljivao da ga ne zanimaju mlađe reprezentacije, nego samo najbolja, A. Prema tome...", izjavio je Dinko Jeličić koja je zabilježena u listopadu 2012. godine, a tome su prethodili i događaji toga ljeta. U Estoniji se igralo Europsko prvenstvo do 19 godina na kojem je Hrvatska bez Livaje izborila plasman među prvih šest (od ukupno osam sudionika) i plasman na SP do 20 godina.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

U srpnju iste godine zabilježena su i ova razmišljanja: "On nije nekorektan bio prema meni, nego prema državnom grbu"

Nekoliko dana kasnije po istom pitanju oglasio se i Livaja te između ostaloga izjavio: "Previše se toga pričalo i nagađalo u vezi s tom nesretnom Estonijom, slušao sam i čitao razne gluposti. Ne bih se objašnjavao preko novina..."

Na spominjanom Svjetskom prvenstvu do 20 godina u Turskoj Livaja je igrao za Hravtsku. Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Godinu dana kasnije slična situacija, ali ovaj je put bila u pitanju U21 reprezentacija koju je vodio Niko Kovač. Pisalo se tada: "Oni koji su mu bliski tvrde da je umoran od toga što prije njega u A-reprezentaciju ulazi Halilović koji je zamjena u Dinamu, ili Rebić koji igra u Splitu".

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Tri mjeseca kasnije, u jesen 2013. godine, Marko Livaja je dao kraći ekskluzivni intervju za Jutarnji list. "Istina je da mu se nisam javio na mobitel. Pogriješio sam, priznajem, ali što sad mogu..."

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:04