NA SVAKOM KORAKU

Ljetni problemi komunalaca: Poskoci se na Grabovici skrivaju i u - ladicama!

Sisak, 100909.Higijenicari Veterinarske stanice Sisak u Ulici Josipa Juraja Strosmayera na Brzaju u Sisku u cetvrtak 10. rujna pronasli su zgazenu zmiju otrovnicu poskoka. Pretpostavljaju da je zmija dovezena s drvima za ogrijev sa Banije.Foto: Miroslav Kis / CROPIX
 Miroslav Kis / CROPIX

Djelatnici gradskog komunalnog poduzeća "Čistoća" tijekom vrelih ljetnih dana na deponiji Grabovica rade u vrlo teškim uvjetima zbog kojih nerijetko imaju i velikih problema s najotrovnijim zmijama - otrovnicama našeg podneblja, s poskocima.

- Nezapemćene su vrućine "izvukle" na površinu zemlje brojne zmije kojima deponij na Grabovici odgovara i zbog mogućnosti sigurne prehrane. Doslovce, zmija ima na svakom koraku i naši radnici koji su zaduženi za deponiju moraju dobro paziti da ne zgaze neku zmiju i da ih te zmije ne ujedu. Poseban je problem činjenica da na Grabovici nema električne struje te u kućici koju stražari koriste nema mogućnosti za ugradnju klima- uređaja ali ni za postavljanje običnog hladnjaka u kojem bi se čuvale doze seruma protiv zmijskog otrova za slučaj uporabe kod ugriza zmije. U nemogućnosti takve kvalitetnije skrbi o našim radnicima morali smo pribjeći starim, ali prokušanim "metodama zaštite" te smo do sada potrošili skoro 50 kilograma sumpora što se, ipak i na sreću, pokazalo vrlo učinkovitom mjerom- ističe direktor JP "Čistoća" Pero Kaciga.

Doznali smo kako se, unatoč utrošenoj tako veliko količini sumpora, jedna zmija nedavno ipak "provukla" i skrila u- ladicu čuvarevog stola ! Navodno, to ipak nije bio poskok, ali je čuvar bio jednako neugodno iznenađen. Uz to, tvrde njegove radne kolege, u trenutku otvaranja ladice stražar baš i nije imao vremena da se uvjeri je li to otrovnica ili "obična" zmija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:28