LJETO SE VRATILO

LJETO SE VRATILO Danas će biti sunčano i toplo, a na Jadranu i vruće

 Luka Gerlanc / CROPIX

Vrijeme će u Hrvatskoj u nedjelju biti sunčano, vrlo toplo, a na Jadranu i vruće, priopćeno je iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Vjetar će biti slab, a na Jadranu ujutro uz obalu slaba do umjerena bura, dok će tijekom dana puhati jugozapadnjak i sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura bit će između 26 i 31 stupanj Celzija.

Iz HAK-a javljaju da se na većini cesta vozi uz povoljne vremenske uvjete i bez posebnih ograničenja, osim na cestama gdje su u tijeku radovi.

Na Krčkom mostu kolona vozila prema kopnu je oko 2 km. Uz povremene zastoje vozi se na otoku Krku na državnoj cesti DC102 Baška-Krk-Šmrika u smjeru kopna.

Vrlo je gust promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče osobito između Zagreba i Bosiljeva u oba smjera. Na naplati Lučko nema dužih čekanja.

Zastoji su mogući na Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima Novom Vinodolskom, Zadru, Šibeniku, Trogiru, Splitu, Stobreču, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

Radni će tjedan također započeti visokim temperaturama. Na Jadranu, a u ponedjeljak i u unutrašnjosti prevladavat će sunčano, vrlo toplo i vruće. Prema kraju dana u zapadnim i sjevernim krajevima postupno naoblačenje uz mogućnost lokalnih pljuskova s grmljavinom.

Od utorka promjenljivo, uz mjestimičnu kišu te pljuskove s grmljavinom ponajprije u unutrašnjosti. Vjetar slab, na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Od utorka u unutrašnjosti svježije.

Za srijedu i četvrtak predviđa se oblačno vrijeme s povremenim pljuskovima i uz osjetni pad temperature, a dnevni maksimalac možda neće prelaziti 25 stupnjeva. U petak bi će se izmjenjivati sunce i oblaci, a od sljedećeg vikenda očekuje se ponovni rast temperatura i vrućine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:45