POLITIČKA I OSOBNA DRAMA

LJUBAV, LAŽI I VIDEO SNIMKE Izdvojili smo emocionalne vapaje koje su živozidaši slali jedni drugima ovih dana: 'Nakon one snimke, umrla je u mom srcu'

 
Ivan Pernar, Vladimira Palfi, Branimir Bunjac, Ivan Vilibor Sinčić
 Damjan Tadić / Goran Mehkek / Ronald Goršić / scrennshot / Hanza Media

U protekla tri dana hrvatska javnost svjedoči prilično turbulentnom i bizarnom raspadu Živog zida, stranke koja je htjela "srušiti sistem" pa se na kraju urušila unutar same sebe.

Sve je krenulo u utorak kada je predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić na press konferenciji obznanio da je suspendiran saborski zastupnik stranke Branimir Bunjac zato što ne želi predati mandat u Europskom parlamentu Tihomiru Lukaniću.

Nedugo nakon toga iz Živog zida je na adresu više medija poslana kratko video snimka s jednog sastanka strane na kojem su se žestoko posvađali Bunjac i novi međunarodni tajnik stranke Dominik Vuletić, na kojoj se čuje i povik: 'Nikada nećeš ići u Europski parlament, čuješ li me, nikada!'

Ubrzo nakon što je snimka procurila oglasio se i osnivač stranke i saborski zastupnik Ivan Pernar koji se naglo odmaknuo od Sinčića i njegove supruge i potpredsjednice stranke, Vladimire Palfi, i najavio mogući raspad Živog zida. Rekao je tada da samo Vladimira Palfi može spriječiti raskol.

- S moje strane je uvijek bio otvoren poziv za razgovor i ja bih volio da mogu sad nazvati Sinčića i reći mu: 'Ajmo sjest za stol... - rekao je tada Pernar.

Nedugo nakon njega ponovno se oglasio i Sinčić koji je opet pričao o Bunjcu:

- Gospodin Bunjac namjerno radi to što radi. Ne želi ispoštovati predizborni dogovor. Postupa nečasno. Ne mogu vjerovati da se ovo događa.

Nakon toga se Pernar oglasio još nekoliko puta i otvoreno dao potporu Bunjcu za kojeg je rekao da ga Vladimira Palfi želi "politički i ljudski likvidirati", a u srijedu ujutro ispred Sabora se konačno oglasio i Bunjac. Tek tada smo saznali niz detalja o drami u stranci, ali ponešto i osobnim odnosima između ključnih aktera u priči.

- Ja sam svojedobno podnio ostavku na mjesto zastupnika u Saboru, ali onda je ona trčala za mnom i preklinjala me da povučem odluku i govorila mi da me voli. Ja sam, magarac, povukao odluku i vratio se u Sabor - ispričao je Bunjac jedan od detalja svojeg burnog odnosa s Palfi. No, nije na tome stao.

- Kad su me pozvali na onaj sastanak u stan, nisam znao da je to bila klasična sačekuša i da su me snimili, izrezali desetak sekundi i poslali snimku ni manje ni više nego Jutarnjem listu, protiv kojeg se mi borimo. U tom trenutku gospođa Vladimira Palfi je umrla u mom srcu - s očitom indignacijom u glasu rekao je u srijedu Bunjac.

Napokon, tijekom poslijepodneva i večeri mini medijsku turu odradila je i Palfi te pritom poslala nekoliko poruka i Bunjcu i Pernaru.

- Ja mu ništa ne zamjeram. Ja ne znam zašto sam meta, vjerojatno zato što sam žena, Sinčićeva supruga i to je valjda moj najveći grijeh - rekla je prvo Palfi o Bunjcu koji joj nije ostao dužan te je preko Facebooka odmah poručio da je "žalosno gledati kraljicu Živoga zida kako javno laže".

Puno više Palfi je pak pričala o Pernaru, koji je s njom i Sinčićem godinama činio vladajući trokut u Živom zidu.

- Kolega Pernar... Ovo mi je užasno stresna situacija. Ja njega ponajprije smatram svojim prijateljem. Nisam ovo očekivala od njega. Čuli smo se prije pola sata. Dopisivali smo se... Mi nismo u svađi. Imamo stalno neku komunikaciju. Pernar je jako emotivno reagirao... On zna imati neke reakcije. Nas dvoje često znamo doći u neke sukobe koji traju jako kratko. Ja mislim da je on dosta emotivno reagirao i mislim da netko izvana vidi neku svađu... Ja bih ga uvijek branila. Meni je on dio obitelji - rekla je Palfi pa otvoreno pozvala Pernara da joj se javi.

- Ja mislim da je on pod stresom. Ja vjerujem da on ne misli ono što govori. Ja čekam da me nazove. Slobodno me nazovi, bilo kad - rekla je Vladimira Palfi.

No, čini se da taj razgovor nije urodio plodom, budući da se Pernar kasno navečer opet oglasio:

- Upravo sam razgovarao s Vladimirom Palfi i Ivanom Sinčićem, rekao sam joj da je nakon sve štete koju je napravila ostavka u Glavnom odboru stranke jedini moralni čin koji u ovom trenutku može učiniti. Rekao sam joj da ima vremena do sutra u 10 sati i da u 11 sati sutra ujutro u Saboru radimo presicu za novinare, ovisno o njenoj odluci zavisi hoćemo li kolega Bunjac i ja ostati u Živom zidu. Vladimira mi je na to rekla da izvolim izaći iz njene kuće, a Sinčić da su javnost i članovi uz nju - rekao je Pernar.

Konačno, jutros su Pernar i Bunjac i službeno rekli da je raskol u stranci definitivan. No, Pernar je pritom još jednom izrazio veliku afekciju prema ženi koju je nazvao "diktatorom".

- Sinčić je meni još davno rekao "između žene i stranke ja moram odabrati Vladimiru" i tu je zapečatio sudbinu stranke. Znate, volim ja Vladimiru, volim i njega. Ali ljubav je jedno, ali samovolja i vladavina nad strankom je drugo - rekao je Pernar pa gotovo ušao u intimu njihovih odnosa.

- Lagala je ona svima, lagala je i Sinčiću, ma neću reći što je lagala...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:38