SVE NA JEDNOM MJESTU

Ljubitelji crafta došli na svoje: ovaj paket sadrži 16 najbolje ocijenjenih piva iz tri hrvatske pivovare

Croatian Founders Craft Beer Box sadrži bestsellere iz Nove Runde, Varionice i Zmajske pivovare
Croatian Founders Craft Beer Box
 Promo

Jedan paket, u njemu 16 najbolje ocijenjenih i najprodavanijih piva iz tri hrvatske craft pivovare u kojima je sve počelo, sve na jednom mjestu.

To je ideja iza Croatian Founders Craft Beer Boxa koji je odnedavno dostupan u Wine&More dućanima i putem online narudžbe, a sadrži bestsellere iz Nove Runde, Varionice i Zmajske pivovare.

Craft pivska scena u Hrvatskoj vrlo je živa, s preko stotinu malih pivnica u zemlji, ali sve je počelo zapravo s ove tri, prije više od deset godina.

Paket „očeva hrvatskog craft piva” sadrži sljedeće: iz Nove runde tu su limenke od pola litre C4, Danube Fruit Stew, Hoppy Brewday, Hoppy Ninja i Top Manager, zatim 0,33 boce Porter, Bearly Strong Strong Alea, Berry Bunny Sour, Dream Walley i Summer Myst iz Zmajske pivovare te 0,33 boce Pale Ale, Hazel Cake Porter, Siesta Session i Passion Sour iz Varionice.
Uz to u paketu su i rezultati kolaboracija tih pivovara- Chef`s beer (Zmajska + Varionica) i Kolaboracija 2- passion fruit i guava (Nova Runda, zmajska i Varionica zajedno).

Paket iz Wine&More dobro oslikava put kojim se hrvatski craft razvija - u sve neobičnijim i originalnijim smjerovima, okusima i vrstama piva.

Povijest ove tri pivovare iz Croatian founders boxa je već poznata. Zmajsku je pokrenuo nekadašnji web developer Andrej Čapka 2013. godine, nakon što je šest godina vodio prvi hrvatski online forum za entuzijaste kuhanja kućnog piva, a odmah prve godine Zmajska je proglašena za jednu od top 10 novih pivovara u svijetu.

Iste godine nastala je i Nova Runda koja je bila svojevrsna putujuća pivovara, odnosno pivo su proizvodili po različitim pivovarama koje bi unajmljivali, a tek su 2019. otvorili svoju. Prema aplikaciji Untappd Nova Runda trenutno je najbolje ocijenjena craft pivovara u Hrvatskoj.

Sličan put prošla je i ekipa iza Varionice koja je godinama bila „gypsy pivovara” i često se selila da bi 2019. konačno otvorila svoju.

Croatian Founders box dostupan je za online narudžbu na sljedećoj adresi: https://www.thewineandmore.com/special-cases/croatian-craft-founders-box-limited-edition/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:57