U RECENZIJAMA ODUŠEVLJENI

Lokacija Pelješkog mosta označena i na Google Mapsu, no jedna stvar je zanimljiva: Procjenjuje da je put - duži

U komentarima je priloženo nekoliko fotografija samog mosta kao i Rimčeva Nevera

Pelješki most

 Google Maps

Svečanim otvorenjem Pelješkog mosta jug Hrvatske jučer je napokon spojen s ostatkom države bez prelaska granice kroz koridor u Neumu. Velebnu konstrukciju snimili su i sateliti, a njezina lokacija pojavila se odmah i na Google Mapsu koji već nudi Pelješki most kao glavni pravac za Dubrovnik.

Međutim, zanimljivo je da se stari put preko Neuma procjenjuje kao 10 minuta kraći, pa tako put preko mosta iz Splita traje 3 sata i 12 minuta, umjesto 3 sata i dvije minute.

image
Google Maps
image
Google Maps

Most zasad na Google Mapsu ima tek 14 recenzija, a gotovo svi su mu dodijelili petice.

‘Nema neg‘ kad Kinez napravi‘, ‘Savršeno!‘, ‘Lijep most‘, nizali su se komentari, a našlo se tu i nekoliko edukativnih pa je tako u jednom na engleskom jeziku opisano kako je most dug 2,4 km, visok 100 metara, ima dvije trake, te ‘izgleda lijepo‘. U drugom je pak navedeno:

‘Pelješki most je most u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u Hrvatskoj koji premošćuje Malostonski zaljev između Komarne na kopnu i Brijeste na poluotoku Pelješcu i tako cestovno ostvaruje kontinuitet teritorija Republike Hrvatske prekinut uskim koridorom kojim Bosna i Hercegovina kod Neuma izlazi na more. Izgrađen je u sklopu projekta Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom.‘

U komentarima je priloženo nekoliko fotografija samog mosta kao i Rimčeva Nevera.

Naravno, među ocjenama našla se i jedna jedinica, ali taj nije imao ništa pametnoga za reći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 00:48