BORBA ZA MASLINIKE

Lokalizirana dva požara na Hvaru, buknuo treći, pomoć u gašenju pružali i kanaderi

Požar šume i niskog raslinja izbio je sinoć oko 22 h, a na intervenciju su izašli vatrogasci DVD Jelsa, Stari Grad i Hvar sa tri vozila
Ilustracija
 Nikša Stipaničev/Cropix

U dva požara koja su u petak buknuli na Hvaru i koji su lokalizirani, izgorjelo je sedam hektara borove šume i maslinika, a sinoć je izbio i treći požar kojeg gase DVD-i Jelse, Starog Grada i Hvar, doznaje se u subotu u županijskom Vatrogasno-operativnom centru Split.

Požar šume i niskog raslinja na potezu Vrbovska - Basina izbio je sinoć oko 22 sata, a na intervenciju su izašli vatrogasci DVD Jelsa, Stari grad i Hvar sa tri vozila. Gašenje je nastavljeno jutros.

U dva požara koji su na Hvaru izbili jučer popodne, a nakon nekoliko sati lokalizirani, izgorjelo je ukupno oko sedam hektara borove šume i maslinika.

Prvi je buknuo oko 13,10 sati na otvorenom prostoru u Bogomolji. Gasilo ga je deset vatrogasaca sa 23 vozila iz DVD- a Sućuraj, Hvar i Starigrad i dva kanadera. Požar je lokaliziran oko 17,30 sati, a izgorjelo je oko dva hektara borove šume.

Drugi je požar buknuo u Zastražišću 10-tak minuta nakon prvog, a zbog brzog širenja požara stigli su i kanaderi koji su bili preusmjereni iz Bogomolja u Zastražišće. Požar je lokaliziran oko 17,30 sati. Opožareno je pet hektara borove šume i maslinika, a u gašenju je sudjelovalo deset vatrogasaca sa 30 vozila iz DVD Jelsa, Hvar i Starigrad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:48