KORONAVIRUS

Lokalni stožeri: Danas četvero preminulih, u jednoj županiji 24 novozaražene osobe

Broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj je ukupno 738
 Boris Kovacev/Cropix

U Hrvatskoj je jučer zabilježeno 36 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) ukupno 738. Među njima je 131 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 6 pacijenata.

Lokalni stožeri objavljuju podatke po županijama koje možete pratiti u nastavku.

Virovitičko-podravska županija

Na području Virovitičko-podravske županije nema novo zaraženih od virusa SARS-CoV-2. Naime, od 21 testirane osobe, svi su bili negativni na koronavirus. Tako je i nadalje broj trenutno aktivnih slučajeva na području županije sedam.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 7 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji, a novi slučaj zaraze nije zabilježen od 25. srpnja. U samoizolaciji se nalazi 11 osoba, a ukupno je testirano 3794 osobe. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 34 uzoraka briseva na COVID-19. Svi su negativni, nema novozaraženih.

Izliječene su 3 osobe. U mjerama samoizolacije nalazi se 164 osoba.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula, preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba, 1947. godište, s više kroničnih bolesti. Preminula osoba bila je korisnik Doma za starije i nemoćne osobe "Atilio Gamboc" u Umagu.

Zadarska županija

Jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom na području Zadarske županije. Radi se o muškoj osobi starije životne dobi s otoka Vira, koji je obiteljski kontakt pozitivne osobe.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 57 uzoraka. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirana su tri pacijenta, a u samoizolaciji je 148 osoba.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na području županije trenutno je 17 oboljelih od koronavirusa jer jedna osoba se oporavila i skinuta je s evidencije oboljelih.

Trenutno se u samoizolaciji u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nalazi 58 osoba.

Brodsko-posavska županija

U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novozaraženih osoba na virus SARS-CoV-2 u Brodsko-posavskoj županiji, izvijestio je tamošnji Stožer civilne zaštite.

Svi pristigli nalazi testiranih osoba u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije bili su negativni.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 165.

Aktivnih slučajeva je 16 od čega su 3 osobe hospitalizirane. Pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije trenutno se nalazi 66 osoba.

Ličko-senjska županija

Dvadeset šesti dan za redom nema novooboljelih osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije.

Ukupno je oboljelo 30 osoba od COVID-19 od čega je 29 osoba izliječeno te jedna osoba preminula. U protekla 24 sata testiran je jedan uzorak brisa. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 5 osoba.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata su 2 nove pozitivne osobe na COVID-19 (1 iz Vukovara i 1 iz Ivankova).

U KBC Osijek između 1. i 3. kolovoza preminule su 2 osobe od COVID-19.

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 447, od kojih je 235 osoba izliječeno, a 5 osoba je preminulo.

Trenutno je u županiji 8 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 13 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 5696.

U samoizolaciji na području županije su 572 osobe.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 18 zdravstvenih radnika (4 liječnika, 7 medicinskih sestara/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 2 nezdravstvena radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 29 radnika (7 liječnika, 9 medicinskih sestara/tehničara, 9 drugih zdravstvenih radnika i 4 nezdravstvena radnika).

Primorsko-goranska županija

Na području Primorsko-goranske županije treći dan zaredom nema novozaraženih osoba.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do ponedjeljka, 3.08.2020. do 11:00 sati evidentirano je 250 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih, a pet osoba je izliječeno.

Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 36 slučajeva. Do sada su ukupno izliječene 203 osobe, a 11 ih je preminulo.

Varaždinska županija

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Oboljela je ženska osoba srednjih godina, blaže kliničke slike, a radi se o bliskom obiteljskom kontaktu prethodno zaražene osobe. U vrijeme pojave simptoma nalazila se u samoizolaciji.

Stanje na dan 03. kolovoza u Varaždinskoj županiji je takvo da je u županiji 11 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom od kojih su 4 osobe smještene u Općoj bolnici u Varaždinu i to dva na bolničkom liječenju, a dva na promatranju. Sedmero osoba je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od početka pojave koronavirusa imamo evidentiranih 66 slučajeva zaraze, a 12 osoba se Varaždinskoj županiji dodatno pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta. Pod mjerom samoizolacije trenutno se vodi 26 osoba, a sve su kontakti potvrđeno zaraženih osoba. Tijekom vikenda testirano je 194 uzoraka.

Osječko-baranjska županija

Sveukupno je, tijekom posljednja 24 sata, u KBC-u Osijek testirano 88 osoba od kojih je dvoje bilo pozitivno na koronavirus, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Jedna osoba ima prebivalište na području Ispostave Osijek, a druga na području Ispostave Beli Manastir.

Trenutno je u KBC-u Osijek hospitalizirano 29 osoba oboljelih od koronavirusa od kojih je jedna na respiratoru. Važno je napomenuti kako je KBC Osijek respiracijski centar za svih pet slavonskih županija te se na liječenju nalaze osobe iz Osječko-baranjske, ali i drugih županija. Tijekom posljednja 24 sata, s područja naše županije, preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus, 1934. godište i imala je značajne komorbiditete.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije do danas su na području županije 504 osobe izliječene od koronavirusa, a trenutno aktivnih na ovaj virus je 75.

U samoizolaciji se nalazi 228 osoba, a od jučer nema novih kontakata stavljenih u samoizolaciju.

Šibensko-kninska županija

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije izvijestio je da drugi dan za redom nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Trenutno je 34 aktivnih slučajeva oboljenja, od kojih se 4 osobe liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju. Od jučer je uzorkovano 4 uzorka na SARS-CoV-2 virus.

Karlovačka županija

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze. Preminula je jedna starija ženska osoba rođena 1935. godine s područja općine Vojnić, koja je već ranije bila hospitalizirana u OB Karlovac. U posljednja 24 sata testirano je 32 osobe, a trenutno imaju 11 aktivnih slučajeva koji su na kućnom liječenju. U samoizolaciji su 44 osobe.

Grad Zagreb

U Zagrebu se zabilježena tri nova slučaja zaraze. U posljednja 24 sata testirano je 225 osoba.

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću KBC-a Splitu preminula je jedna muška osoba stara 61 godinu. Osoba je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na COVID infekciju.

Prema izvješću NZJZ – a SDŽ od ukupno 303 obrađena testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas su 24 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 6 osoba, iz Komiže 1 osoba, iz Omiša 2 osobe, iz Vrlike 1 osoba i iz Prgometa 2 osobe.

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako u Koprivničko-križevačkoj županiji osmi dan zaredom nema zabilježenih novih slučajeva bolesti COVID-19.

Tri osobe su ozdravile, a na kućnom liječenju su još dva pacijenta s aktivnim pozitivitetom na koronavirus. U samoizolaciji je trenutno šest osoba, a od početka epidemije ukupno je zabilježeno 106 slučaja oboljenja.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Na području županije ostalo je još četrnaest pacijenata oboljelih od zarazne bolesti COVID-19. Sedam pacijenata je s područja grada Petrinje, tri pacijenta s područja grada Kutine, dva pacijenta s područja grada Siska, te po jedan pacijent s područja grada Novske i Popovače.

Krapinsko-zagorska županija

Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata nema evidentiranih novozaraženih osoba. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko - zagorske županije je 13.

Međimurska županija

Svi jučer uzeti nalazi u ZZJZ Međimurske su negativni, izvijestio je Stožer civilne zaštite Međimurske županije. Danas je uzeto 27, a do sada ukupno 2161 uzorak.

Dubrovačko-neretvanska županija

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj zaraze COVID­19 infekcijom.

Radi se o ženskoj osobi, inače djelatnici Doma za starije i teško bolesne osobe Majka Marije Petković iz Blata, koja je testirana prije povratka na posao s godišnjeg odmora.

Od početka pandemije su analizirana ukupno 6262 uzorka.

U OB Dubrovnik s današnjim danom nema hospitaliziranih osoba pozitivnih na COVID­19.

U samoizolaciji je 176 osoba, a u posljednja 24 sata nije bilo kršenja mjera samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 47 slučajeva kršenja samoizolacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 05:40