- Nisam ja Dalmatinac da vam otkrijem recept svojega brudeta - govori nam kroz smijeh Lorenco Štifanić, predsjednik Sportskog ribolovnog društva “Grma” iz Funtane, ribarskog i turističkog mjesta na zapadnoj obali Istre, između Vrsara i Poreča.
- Ne vjerujem ti ja u recepte, niti me zanimaju. To je za ove kuhare s televizije. Kod mene sve to ide osjećajno, kapiš. Na nos, na okus i na ruku - pojašnjava dok drvenom kuhačom miješa taj bogati brudet pun rakova, jastoga, velikih kozica i raznih začina. Funtanjanski brudet ima i svoj, kako obrazlaže Štifanić, najvažniji, ključni sastojak, bez kojega nema njihova brudeta.
Fini šug
- Grma! Bez njega nema ništa. Ne znam kako se to kaže na hrvatski, samo mi Funtanjani tog raka nazivamo grma, nitko drugi. Kapiš, bez njega nema ov...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....