NEHUMANI LOV

LOVAČKI TEROR NA MURTERU Osim što su htjeli pucati na ljubimce, životinje su planirali otrovati

 Cropix

- Općina Tisno osuđuje nehuman lov na lisice trovanjem kao vrlo okrutan način usmrćivanja životinja - objavljeno je na službenoj web stranici Općine Tisno, u čijem se sastavu nalazi i otok Murter. Na otoku su tijekom jučerašnjeg jutra članovi Lovačkog društva Kamenjarka vršili odstrel lisica, a u općini nam kažu da su sa sobom imali i potreban otrov, kojeg su namjeravali postaviti kako bi usmrtili životinje koje izbjegnu odstrel.

Lokalno stanovništvo obavijestili su o aktivnostima koje će se odvijati u šumi, a upozorili su ih i da paze svoje ljubimce, jer će svaka životinja koja 300 metara bude udaljena od naselja biti smatrana lutalicom i kao takva bi mogla nastradati. Obavijest je podigla na noge stanovnike, koji su obavijestili medije i načelnika, a reakcija je bila vrlo brza. Ivan Klarin, načelnik općine, tijekom jučerašnjega dana od lovaca je zatražio da akciju zaustave.

U Općini su ocijenili da lovci nisu poštovali proceduru uklanjanja napuštenih domaćih životinja. Osim toga, smatraju kako su poduzeli nelegalnu i protuzakonitu akciju ubijanja i uklanjanja lisica.

- Pisanim putem ćemo od županijskog Lovačkog saveza i lovne inspekcije Ministarstva poljoprivrede zatražiti zabranu bilo kakvog lova na području otoka Murtera. Isto tako, Općina Tisno ima po zakonu utvrđenu proceduru lova na napuštene domaće životinje, odnosno, koncesionara koji to obavlja, tvrtku As-Eko iz Šibenika, koja može provoditi iste ili slične akcije, ali uvijek uz prethodnu suglasnost općine Tisno - stoji na stranici općine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 20:42