OLIVERA MAJIĆ

‘Lovrić je iznio niz netočnih informacija. Tko je uopće on da javno govori o radu Stožera?‘

Majić je rekla kako je i prije samog ukidanja mjere uvođenja maski na otvorenom ona već bila korigirana
Olivera Majić
 Ronald Gorsic/Cropix

(Ivica) Lovrić je iznio niz netočnih informacija i dužna sam zaštititi svoj osobni i profesionalni dignitet. Izjave su bile manipulativne i netočne, poručila je na N1 televiziji Olivera Majić, zamjenica vršiteljice dužnosti zagrebačke gradonačelnice, koja je smijenjena s čela Stožera za civilnu zaštitu nakon što su najavili mjeru uvođenja maski na otvorenom. Vršiteljica dužnosti zagrebačke gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević sazvala je taj dan u 18 sati konferenciju za novinare, ukinula tu mjeru te sebe postavila na čelo Stožera.

Majić je rekla kako je i prije samog ukidanja mjere ona već bila korigirana jer su se u međuvremenu konzultirali s pravnim stručnjacima s obzirom na to da se pojavilo pitanje ustavnosti te mjere. Majić se u razgovoru pitala tko je Ivica Lovrić da uopće javno govori o radu Stožera.

- Lovrić nije bio član Stožera, nije sudjelovao u radu Stožera, nije bio uključen u korespondenciju i njegova teza da je enigma tko je predložio tu mjeru mogla bi se odnositi na njega. Enigma je u kojem svojstvu je Lovrić nastupio i manipulirao činjenicama - izjavila je Olivera Majić.

Otkrila je da ne sudjeluje u kampanji Jelene Pavičić Vukičević te da će se nakon isteka mandata vratiti svom starom poslu. Međutim, isto tako otkrila je da komunikacija između nje i vršiteljice dužnosti gradonačelnice očito ne postoji.

- Kolegica Pavičić Vukičević je to jutro primila službeni e-mail i bila je upoznata s mjerom - rekla je te dodala da je pokušavala stupiti telefonski u kontakt s gradonačelnicom, ali nije uspjela.

- Pa sam zvala glasnogovornicu - dodala je Majić.

Na pitanje o odnosima sa suradnicima, odgovorila je da je prije nego što je javno obznanila da se ne planira kandidirati za gradonačelnicu primila "poštu koju je prijavila institucijama". Nije specificirala što je pisalo u toj pošti, ali je rekla da nju nitko ne može prisiliti niti prestrašiti te je zahvalila kolegama na podršci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:15