SMIJENJENI SAVJETNIK

Lovrinčević izmijenio izvornu objavu u kojoj demantira aferu: Maknuo je zadnju, vrlo znakovitu rečenicu

- Iza svega su stvari koje se mjere milijunima eura, tvrdi sada već bivši posebni savjetnik

Jurica Lovrinčević

 Darko Tomas/Cropix

Jurica Lovrinčević, sada već bivši posebni savjetnik bivšeg ministra gospodarstva Davora Filipovića, opovrgnuo je ranije danas pisanje Nacionala da je Mreži TV nudio trgovinu utjecajem, ustvrdivši kako su pravi razlog pokušaja da ga se diskreditira i makne puno ozbiljnije stvari koje se mjere u desecima i stotinama milijuna eura.

Objavio je to Lovrinčević na mreži LinkedIn u prvom komentaru na pisanje "Nacionala".

No zanimljivo je kako je Lovrinčević izmijenio svoju izvornu objavu na ovoj društvenom mreži. Naime, u prvoj verziji, na samom je kraju napisao: "I dok će se javnost zabavljati time, dok će joj pažnju odvlačiti ovakvi napisi - na drugoj će se strani događati puno ozbiljnije stvari koje se mjere u desecima i stotinama milijuna eura. One su pravi razlog ovakvih operacija. Budite svjesni da one nisu počele sa mnom, a neće ni završiti s ovim."

U drugoj verziji svoje objave maknuo je znakovitu, zadnju rečenicu. Objavu je završio ovako: "I dok će se javnost zabavljati time, dok će joj pažnju odvlačiti ovakvi napisi - na drugoj će se strani događati puno ozbiljnije stvari koje se mjere u desecima i stotinama milijuna eura. Ovoliko za početak..."

‘Novca mi ne nedostaje‘

Tjednik Nacional u današnjem je broju objavio da je Lovrinčević lokalnoj zagrebačkoj televiziji Mreži TV nudio zakup oglasnog prostora od strane većeg broja državnih tvrtki i institucija, a zauzvrat tražio da mu se u povratnoj transakciji isplati polovica predviđenog novca.

"Nikad – baš nikad – tijekom svoje karijere nisam uzeo ni tražio proviziju, mito, ‘kuvertu‘, ‘kickback‘ ili kako god to željeli nazvati. Tko god tvrdi suprotno – laže", napisao je Lovrinčević.

"Bez ikakve namjere da zvučim nadmeno - novca mi uistinu ne nedostaje", poručio je Lovrinčević u objavi.

Svoju sam imovinu stekao samo i isključivo na tržištu i na svaku zarađenu kunu i euro uredno platio poreze i davanja, dodao je te naglasio da je to za što ga se optužuje u suprotnosti s načelima po kojima živi i radi cijeli svoj život.

"Svi koji su poslovali sa mnom, svi koji su radili sa mnom to dobro znaju. Neovisno o fragmentima koji se montiraju i objavljuju", poručio je.

Naglasio je i da to nije prvi udar da bi ga se diskreditiralo i maknulo s puta. "Istina, ovaj put nešto pomnije planiran i izveden, a nadasve toksično zapakiran", ocijenio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 14:13