PONEDJELJAK DAN ODLUKE

LOVRINOVIĆ 'I nas je iznenadilo što se jučer događalo, a u SDP-u su shvatili da je razuman potez pokušati HDZ ponovo vratiti za stol...'

 Ivan Lovrinović facebook

Ivan Lovrinović, zastupnik i ekonomski strateg MOST-a, na svojoj Facebook stranici objasnio je zašto je njegova stranka odlučila Domoljubnoj koaliciji pružiti još jednu priliku. Objavio je fotografiju na kojoj razgovaraju Petrov, Milanović i Karamarko, te ispod napisao:

SUTRA BI TREBALO BITI JASNO





Danas smo Domoljubnoj koaliciji poslali pismo kojim ih pozivamo da nastave razgovore s Mostom i koalicijom Hrvatska raste. Trebaju se pismeno očitovati do 21. prosinca do 16 sati. Smatram da je to korektno jer smo i SDP-ovoj koaliciji također prije nekoliko dana dali priliku da se vrati za stol. Iskreno rečeno, bilo je više indicija da će od daljnjih razgovora prije odustati SDP negoli HDZ i bili smo iznenađeni. No, Milanović je na licu mjesta djelovao i potpisao "papir" koji je jučer objavljen u mnogim medijima.





Zanimljivo je da je HDZ-ova koalicija sama napustila razgovore jučer. Most čitavo vrijeme pokušava utjecati na formiranje zajedničke reformske vlade jer je situacija teška, a za važne promjene potrebna je dvotrećinska većina u Saboru. To bi smanjilo i podjele u društvu.





Danas smo razgovarali sa 10 predstavnika SDP-ove koalicije. I oni su shvatili da je razuman potez pokušati HDZ ponovo vratiti za stol sutra do 16 sati. Zbog toga nismo razgovarali o nikakvim podjelama vlasti dok se HDZ ne očituje. No, rečeno je da Most ima spremnog mandatara čije će ime biti priopćeno sutra navečer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:17