SABORSKI ZASTUPNIK

LOVRINOVIĆ O REVIZIJI Konfuzno! Kao ekonomistu treba mi vremena da to raščijam, to je kad uzmete vunu u kojoj ima svega pa to raščijate da je očistite

 Darko Tomaš / Hanza Media

Izvranredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak danas je iznio izvješće revizije za prošlu godinu za najvažnije kompanije iz sastava Agrokora, a koju je radio PricewaterhouseCoopers (PwC). Osim toga, iznesene su i neke ispravke za poslovanje tih tvrtki u 2015. godini.

Rezultate revizije komentirao je i zastupnik stranke "Promijenimo Hrvatsku" Ivan Lovrinović.

- Na prvi pogled izvješće izgleda loše. Ovo izlaganje je bilo konfuzno, tako da mi kao čovjeku koji se bavi ekonomijom treba neko vrijeme da to raščijam, to je kad uzmete vunu u kojoj ima svega pa to raščijate da je očistite. Ovdje ima dosta nabacanih podataka, a i dalje ne znamo uzroke ili razloge koji se kriju iza tih brojki.

Treba vidjeti cjelovite izvještaje, zato se sad ne usuđujem davati definitivnu ocjenu dok sve bolje ne proučim. Ovo što je izneseno izgleda vrlo negativno i optužujuće, ali postoje različite metodologije ili standardi pri revizijama. Rezultate ne uzimam zdravo za gotovo jer je pitanje kojim su se standardima služili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:03