KLJUČA SUKOB

LOVRINOVIĆ ODGOVORIO NA TEŠKE OPTUŽBE RUNTIĆA 'Žele destabilizirati Jedinu opciju samo zato što je izvrsno prošla na izborima'

Ivan Lovrinović i Hrvoje Runtić
 Goran Mehkek / Damir Krajac / Hanza Media

Predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović odbacio je optužbe supredsjednika Živoga zida Hrvoja Runtića za pokušaj podmićivanja i prikrivanja neslužbenih donacija, ocijenivši da se preko Runtića pokušava destabilizirati njihova koalicija "Jedina opcija" nakon izvrsnih rezultata na izborima.

"Runtić je očito postao najslabija karika Živoga zida preko koje se pokušava destabilizirati koalicija nakon izvrsnog rezultata koji je postigla na izborima", ističe Lovrinović u odgovoru na Runtićeve optužbe u Nedjeljnom Jutarnjem.

Supredsjednik Živoga zida Lovrinovića je u intervjuu za Nedjeljni optužio za pokušaj podmićivanja nagradom od 100.000 kuna i 500 eura tjedno za šutnju o neslužbenim donacijama koje su navodno stizale u stožer Živoga zida.

Na iznesene optužbe Lovrinović je u nedjelju odgovorio priopćenjem u kojem za iznesene optužbe kaže da su "smiješne i ne zavređuju komentar".

"Pravi povod za sve ovo je izvrstan rezultat Koalicije na izborima koja je usprkos previranjima u Živom zidu stabilna. To neke aktere na političkoj sceni čini zabrinutim. Na početku kampanje smo izjavljivali da će se napadi na nas intenzivirati, što se sada, nakon uspjeha, pokazuje točnim", navodi Lovrinović.

Koalicija Živoga zida, Lovrinovićeve stranke Promijenimo Hrvatsku, Franka i Akcije mladih na izborima je osvojila osam saborskih mandata, a u budući saziv Sabora ulaze i Runtić i Lovrinović.

Runtić je u razgovoru za Nedjeljni izravno optužio Lovrinovića i jednog PR-ovca iz njegove stranke za pokušaj podmićivanja tijekom izborne kampanje nakon što je (Runtić) u stožeru Živog zida slučajno vidio žute kuverte s novcem donatora kojih nema na službenom popisu. Lovrinović i PR-ovac su, kaže, bili poslani da ga "neutraliziraju nagradom od 100.000 kuna na kraju izborne kampanje, te do tada s petsto eura tjedno za troškove".

O tome čije su kuverte s novcem, u čijem je džepu novac završio, Runtić je odbio javno otkriti te kazao da to ostavlja policiji i Uskoku.

Runtić i njegova djevojka Mihaela Varga u sukobu su s vodećim trojcem Živoga zida - Ivanom Viliborom Sinčićem, Ivanom Pernarom i Vladimirom Palfi te ih optužuju da su zaokupljeni vlastitim opsjenama, pohlepom i interesima, piše Nedjeljni Jutarnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. veljača 2024 18:20