NEOBIČAN SLUČAJ

Lučka kapetanije obustavila potragu, ali policija nastavlja tražiti kajakaše: ‘Moramo utvrditi da su na sigurnom‘

Na Lokrumu je nađen kajak dvosjed s kompletnom opremom što daje za pretpostavku da taj kajak uopće nije bio u moru

Potraga za kajakašima kod Dubrovnika

 Tonci Plazibat /Cropix

Dubrovačka policija nastavlja s potražnim aktivnostima na kopnu i moru, iako je Lučka kapetanija u utorak prekinula potragu za dvoje kajakaša jer je pronađen kajak sa svom opremom na otoku Lokrumu što upućuje da nije ni bio u moru.

Nakon što je dubrovački lučki kapetan Mato Kekez kazao kako su prestali tražiti kajakaše jer je kajak pronađen na suhom, dubrovačka policija ipak je nastavila potragu kako bi se uvjerila da su kajakaši na sigurnom.

"Postoje indicije da su kajakaši na sigurnom no policija nastavlja s aktivnostima na moru i na kopnu. Naš cilj je sa sigurnošću utvrditi da su ti ljudi zaista na sigurnom”, rekla je glasnogovornica PU dubrovačke Andrijana Biskup.

U ponedjeljak poslijepodne došlo je do prevrnuća više kajaka zbog nepovoljnih vremenskih prilika kod otoka Lokruma. Iz mora je spašeno devet te se tragalo za još dvije osobe. Samu akciju traganja i spašavanja vodila je Lučka kapetanija uz pomoć policije.

Zbog noći potraga je sinoć privremeno obustavljena i nastavljena jutros, a Lučka kapetanija prekinuta je je nakon pronalaska kajaka.

"Na Lokrumu je nađen kajak dvosjed s kompletnom opremom što daje za pretpostavku da taj kajak uopće nije bio u moru i da su osobe normalno s linijom s Lokruma došle u grad", rekao je lučki kapetan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. prosinac 2023 22:03