PRIZNANJE ZA KAPETANA

Luka Modrić imenovan globalnim veleposlanikom specijalne bolnice Sv. Katarina

Predsjednik Upravnog vijeća bolnice prof. dr. sc. Dragan Primorac uručio je Modriću statuu i srebrnu značku bolnice Sv. Katarina

Luka Modrić i Dragan Primorac

 Sv. Katarina/

Ugovor, kojim se nastavlja višegodišnja uspješna suradnja Specijalne bolnice Sv. Katarina i Hrvatskog nogometnog saveza, danas su potpisali g. Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i prof.dr. Igor Borić, ravnatelj Specijalne bolnice Sveta Katarina.

Tom prigodom prilikom Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije postao je globalni veleposlanik Specijalne bolnice Sv. Katarina, a predsjednik Upravnog vijeća bolnice prof. dr. sc. Dragan Primorac uručio mu je statuu i srebrnu značku Specijalne bolnice Sv. Katarina.

Prema mnogima Luka Modrić, najbolji je vezni igrač svih vremena. Tijekom sezone 2017./18., Luka je proglašen najboljim igračem Svjetskog prvenstva u Rusiji, najboljim igračem Europe po izboru UEFA-e, najboljim igračem svijeta u izboru FIFA-e (The Best FIFA Men‘s Player) te najboljim igračem svijeta za 2018. godinu u izboru Ballon d‘Or France Footballa. Prvi je Hrvat koji je osvojio navedena priznanja, a Luka Modrić je prvi i jedini nogometaš u povijesti koji je u istoj godini osvojio sve četiri spomenute nagrade.

image

Ceremonija potpisivanja ugovora

Sv. Katarina/
image

Modrić i liječnici

Sv. Katarina/

Specijalna bolnica Sv. Katarina europski je centar izvrsnosti u području personalizirane medicine, službena bolnica Hrvatskog nogometnog saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora, koja u području znanosti blisko surađuje s Međunarodnim društvom primijenjenih biološki znanosti (ISABS) i čuvenom američkom bolnicom Mayo Clinic. Nedavno je Specijalna bolnica Sv. Katarina potpisala ugovor o strateškoj suradnji s najvećom američkom zdravstvenom institucijom University of Pittsburgh Medical Center (UPMC).

U lipnju ove godine, Specijalna bolnica Sv. Katarina u suradnji s Mayo Clinic i ISABS-om organizirala je jedan od vodećih svjetskih znanstvenih događaja iz područja personalizirane medicine, a u radu dosadašnjih kongresa sudjelovalo je više od 6.000 znanstvenika i 800 predavača među kojima i osam dobitnika Nobelove nagrade.

U suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom, liječnici i znanstvenici Specijalne bolnice Sv. Katarina pokrenuli su niz globalno prepoznatih projekata među kojim je i „Hrvatski model prevencije iznenadne srčani smrti“ u cijelosti zasnovan na konceptu personalizirane medicine.

image

Luka Modrić

Sv. Katarina/
image

Luka Modrić i Dragan Primorac

Sv. Katarina/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2023 05:15