OBIJESNA VOŽNJA

Mad Max iz Pule pijan sjeo za volan, bježao od policije i oštetio im službeni automobil

Kad su ga policajci napokon uhvatili, 44-godišnjak im je za kraj odlučio još uputiti i ozbiljne prijetnje

Ilustrativna fotografija

 Tomislav Kristo/CROPIX

Priveden je 44-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola bježao policiji, zatim u više navrata oštetio policijski auto i na kraju prijetio policajcima, izvijestila je PU istarska.

Cijela situacija odvila se u srijedu u pulskoj Tršćanskoj ulici kad je prometna policija oko 22.20 sati uočila automobil marke Renault na kojemu su bile istaknute probne registracijske oznake. Vozač se kretao u smjeru Trga na mostu i krivudao kolnikom, pa tako i prelazio na prometnu traku za vozila iz suprotnog smjera.

Policija je pokušala zaustaviti automobil, ali kad ih je primijetio, vozač se dao u bijeg kroz nekoliko ulica i dva puta udario u službeno policijsko vozilo koje ga je pokušalo zaobići i zaustaviti. Dolaskom do raskrižja Istarske i Trgovačke ulice u Vodnjanu, muškarac je napravio krivi potez i skrenuo u zabranjeni smjer, pa u zavoju skrenuo s ceste i udario u kamenje. Unatoč tome, još uvijek je bio uporan u svom naumu da pobjegne, pa je policija zaustavila svoje vozilo iza Renaulta kako bi mu prepriječili put.

Osumnjičeni svejedno nije odustao, pa je automobilom krenuo unazad i pokušao odgurati policijsko vozilo i pritom ga ponovno oštetio. U tom trenutku napokon je došao kraj njegovu bijegu i policijski službenici su ga uhvatili, ali im je za kraj odlučio još uputiti i ozbiljne prijetnje tijekom uhićenja.

Kasnije je provedenim alkotestiranjem utvrđeno kako je 44-godišnjak pijan upravljao vozilom, s 1,79 promila alkohola u krvi.

Osumnjičeni je u petak u večernjim satima priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, a kazneno je prijavljen zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela obijesne vožnje u prometu, prisile prema službenoj osobi, prijetnje i oštećenja tuđe stvari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:41