ZVIŽDAČICA OPTUŽUJE

Maja Đerek: ‘Znate li koja je Horvatova zadnja službena izjava? Valjda nećemo čekati USKOK tri godine‘

Tadašnji ministar mi je osobno dostavio i potvrde poslodavaca Renate Sabo iz kojih se već na prvi pogled vidi da su lažirane, tvrdi Đerek

Maja Đerek

 Goran Mehkek/cropix

Zviždačica Maja Đerek, posljednjih je dana javno istupala i govorila o nepravilnostima u državnim institucijama u kojima je radila, pogotovo iz resora Ministarstva graditeljstva i uhićenog bivšeg ministra Darka Horvata.

Đerek je, podsjetimo, radila u Državnim nekretninama, te se sa svojim sumnjama obraćala i nadležnom ministru Horvatu. Međutim, nikakvu pomoć nije dobila.

Maja Đerek se u ponedjeljak objavila javnosti, a njeno priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Prije samo tri dana gospodin Darko Horvat je na konferenciji za medije, na pitanje novinara ima li povjerenje u gospođu Renatu Sabo, samouvjereno izjavio sljedeće: "Za sad ona nije napravila ništa čime bi kompromitirala svoj status". To je bila posljednja službena izjava gospodina Horvata kao ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Sljedeći dan Darko Horvat postaje USKOK-ov osumnjičenik te je razriješen dužnosti ministra.

Đerek je medijima dostavila i cjeloviti odgovor na njen zahtjev za pravo na pristup informacijama koji je potpisao sadašnji USKOK-ov osumnjičenik Darko Horvat , a iz kojeg, kako tvrdi, proizlazi da je na njegov prijedlog Vlada Republike Hrvatske imenovala Renatu Sabo za vršiteljicu dužnosti, iako ista, prema Horvatovim riječima (a kako tumači Đerek, op. a.), nije uspjela dostaviti čak niti potpunu prijavu na natječaj za direktoricu Državnih nekretnina.

- Uz navedeno, tadašnji ministar Horvat mi je osobno dostavio i potvrde poslodavaca Renate Sabo iz kojih se već na prvi pogled vidi da su lažirane. Sadašnji USKOK-ov osumnjičenik Horvat nikada nije odgovorio na moje prijave teških nezakonitosti niti je ikada odgovorio na prijave teških nezakonitosti kolegica iz Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP). Isti taj USKOK-ov osumnjičenik tvrdio je pred kamerama da sam otkaz dobila zbog nepoštivanja radnog prava, bez ikakvih dokaza. Isti taj USKOK-ov osumnjičenik lažno je javno insinuirao da prijavljujem uočene nezakonitosti tek nakon dvije godine, pri čemu je svjesno zanemario činjenicu da je bio o svemu detaljno obaviješten pisanim putem, kaže Đerek.

- Sada kada je gospodin Horvat u Remetincu postavlja se pitanje - hoće li Vlada Republike Hrvatske, a koja je imenovala Renatu Sabo za vršiteljicu dužnosti, konačno reagirati na gore navedene nezakonitosti te hoće li Renata Sabo i dalje ostati direktorica Državnih nekretnina na temelju lažiranih referenci, a po preporuci USKOK-ovog osumnjičenika.

Želim vjerovati da nećemo, kao u ovoj zadnjoj aferi, morati čekati USKOK više od tri godine da se postupi po kaznenoj prijavi koju sam podnijela.

Ostaje za vidjeti tko će u konačnici morati "preslagivati" tvrtku Državne nekretnine - Vlada ili USKOK?', stoji u priopćenju koje potpisuje Maja Đerek.

ISPRAVAK ČLANKA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 05:00