UHIĆENA ZBOG KORUPCIJE

Maja Šupe više nije sutkinja, DSV objavio: ‘Razriješena je dužnosti na vlastiti zahtjev‘

Na ispitivanju u USKOK-u negirala je kaznena djela za koja je sumnjiče te je odgovarala na pitanja tužiteljstva i obrane

Maja Šupe

 CROPIX

Državno sudbeno vijeće (DSV) u petak je objavilo da je Maja Šupe, šibenska sutkinja uhićena zbog korupcije, razriješena sudačke dužnosti.

“Maja Šupe, sutkinja Općinskog suda u Šibeniku, razrješava se sudačke dužnosti s 29. rujna 2022., na vlastiti zahtjev”, stoji u obavijesti o sjednici DSV-a održanoj u petak, prenosi N1.

Prije tri dana sudac istrage splitskog Županijskog suda Ivica Botica odbio je prijedlog branitelja šibenske sutkinje Maje Šupe da joj se ukine istražni zatvor u kojem se od 8. rujna nalazi zbog USKOK-ovih sumnji da je primala mito kako bi donijela oslobađajuću presudu.

Podsjetimo, ​Šupe je ranije u rujnu pritvorena zajedno s ​odvjetnikom Branimirom Zmijanovićem i poduzetnikom Blažom Petrovićem. Svi su osumnjičeni za kazneno djelo primanja i davanja mita. Istražni zatvor USKOK je tražio zbog opasnosti od ponavljanja djela te opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Tužiteljstvo ih sumnjiči za koruptivna nedjela u kojima je sutkinja primila mito od 15 tisuća eura da donese oslobađajuću presudu Blažu Petroviću, a u svemu je posredovao odvjetnik Zmijanović.

Odvjetnik tvrdi da je zahtjev za mirovinom podnijela mjesec dana prije uhićenja, prenosi N1.

Na ispitivanju u USKOK-u sutkinja Šupe je negirala kaznena djela za koja je sumnjiče te je odgovarala na pitanja tužiteljstva i obrane. Njezin odvjetnik tad je ​otkrio da je mjesec dana ​prije uhićenja ​podnijela zahtjev za mirovinu jer joj je narušeno zdravlje.​

Zapriječena zatvorska kazna za primanje i davanje mita je do deset godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. ožujak 2024 12:01