SPAŠENE NA VRIJEME

Majka i kći lutale Biokovom bez opreme. Djevojčicu su HGSS-ovci morali nositi s planine

Budući da kći nije bila fizički spremna za nastavak putovanja, spašavatelji su je većim dijelom nosili na silasku s planine
 Facebook

Pripadnici makarskog HGSS-a i dalje tragaju za nestalim poljskim državljaninom na Biokovu, a u nedjelju su, na stazi prema Sv. Iliji, naišli na dvije strane državljanke - majku i osmogodišnju kći - kojima su pomogli sići s planine.

Majka i kći bile su bez dovoljne količine vode i neadekvatno opremljene, stoji u facebook objavi makarskog HGSS-a.

Budući da kći nije bila fizički spremna za nastavak putovanja, članovi HGSS-a su je većim dijelom nosili na silasku s planine.

Iz makarskgo HGSS-a izvijestili su da se takve situacije događaju gotovo svakodnevno, unatoč svim upozorenjima i apelima.

"Mnogi zaljubljenici u planinarenje nisu svjesni opasnosti koje krije planina Biokovo, pogotovo dio oko vrha Sv. Ilija", upozorili su i ponovno apelirali da se ozbiljno shvate upozorenja i da se svi planinari unaprijed informiraju, ponesu dovoljno tekućine i adekvatnu opremu te da isplaniraju put na Biokovo.

HGSS i dalje na Biokovu traga za 40-godišnjim poljskim državljaninom Lukaszom Dariuszom, za kojim je potraga počela 31. srpnja.

Muškarac je nestao na predjelu između Bukovca i Sv. Ilije, a u proteklih više od dva tjedna za njim je tragalo više od 300 pripadnika HGSS-a.

U današnjoj potrazi sudjelovalo je 16 pripadnika makarskog HGSS-a i helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s dežurnim letačima spašavateljima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. prosinac 2021 11:48