‘KAKVE SU TO IZJAVE?‘

Majke Srebrenice poslale poruku Milanoviću: ‘Zaobiđete nas, ostavite nas na miru!‘

Prozvale su predsjednika Republike Hrvatske zbog spornih izjava o genocidu.

Zoran Milanović

 Boris Kovacev/Cropix

Majke Srebrenice prozvale su danas na Twitteru hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića zbog njegovih njegovih spornih izjava o genocidu, piše Dnevnik.hr.

- Gospodine Milanoviću, jeste li posjetili Memorijalni centar u Potočarima i grob Rudolfa Hrena, Hrvata iz Srebrenice, koji je ubijen u genocidu kao i naši najmiliji. Jeste li čuli za njegovu majku Barbaru, koja je deportirana iz Srebrenice zajedno sa nama, koja je umrla, a i koja je sahranjena u Srebrenici - pitale su Majke Srebrenice Milanovića na Twitteru.

- Rudolf je, ponavljam, ubijen u genocidu, a njegova majka Barbara protjerana. Borila se s nama za istinu i pravdu do posljednjih dana svog života. Zato vas pitamo - kakve ono izjave dajete? Kakve političke igre igrate? Borite li se za hrvatski narod, a ne znate za sudbinu obitelji Hren? Zato vas pozivamo sa ovog mjesta da nas ostavite na miru, zaobiđete nas, a svoje političke igre igrajte na drugom mjestu - zaključuju.

Podsjetimo, predsjednik Milanović je početkom tjedna izjavio da je u Srebrenici bio genocid, ali da onda za teže zločine treba izmisliti novi naziv.

Na pitanje novinara je li onda za njega Srebrenica genocid, Milanović je rekao: "Ja kažem da je, ali onda za neke teže zločine moramo izmisliti novo ime." Milanović je to izjavio u Komiži na Visu, gdje boravi povodom Dana grada.

- Poštujem tuđu žrtvu, ali nije sve isto. Ako sve bude genocid moramo naći drugo ime za ono što su nacisti napravili Židovima u Drugom svjetskom ratu. Nije svaka žrtva ista, to je relativiziranje - rekao je on i istaknuo da je za žrtve bitna pravda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:17