OMILJENA LOKACIJA

‘Mala Bosna‘ na jugu Hrvatske: Ovako izgleda kompleks s 12 luksuznih vila, među njima i ona regionalnog superstara

Dino Merlin također ima kuću u Trsteniku, a i Dražen Žerić Žera, pjevač Crvene jabuke, isto je jedno vrijeme živio na Pelješcu

Halid Bešlić

 Antonio Balic/CROPIX

Na Pelješcu u Dračama niče potpuno novo naselje koje će se graditi nakon već obavljene parcelacije i "raskrčivanja" velikog zemljišta na kojem bi trebalo niknuti najmanje 12 luksuznih vila. Lokacija se nalazi pedesetak metara od mora, a svi kupci su osobe s adresama u BiH ili porijeklom iz te države, uključujući i vlasnike zagrebačke tvrtke "Polog graditeljstvo", koja se uknjižila na tri terena, piše Dubrovački vjesnik.

image

Kompleks luksuznih vila koje će se uskoro početi graditi u Dračama

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja

Za sve pojedinačne projekte u tijeku je ishođenje građevinskih dozvola, dio zahtjeva podnesen je proljetos, a dio početkom studenoga, pri čemu su neki od projekata za koje je potrebna dokumentacija zatražena početkom ovoga mjeseca već pred početkom realizacije.

image

Halid Bešlić

Antonio Balic/CROPIX

Uz Halida Bešlića, na Pelješcu će graditi vilu i poznati bosanskohercegovački nogometaš Amar Rahmanović, koji je rodom iz Tuzle, ali igra za ruski klub Krylia Sovetov iz Samare. Halidova prva susjeda bit će Fügen Kačapor, Turkinja s bečkom adresom, koja je čak bila i Miss turske dijaspore, a posjeduje zemljište uz njegovo i također će graditi vilu.

image

Dino Merlin

Antonio Balic/CROPIX

Da je Pelješac omiljeno mjesto za odmor stanovnika Bosne i Hercegovine manje više je poznato, a i velika glazbena imena odmaraju se na poluotoku. Dino Merlin također ima kuću u Trsteniku gdje provodi veći dio ljetnih mjeseci. Dražen Žerić Žera, pjevač Crvene jabuke, isto je jedno vrijeme živio na Pelješcu, odakle mu je supruga Barbara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 17:27