NOVOSTI IZ PHILADELPHIJE

MALA MILA DRUGI JE ROĐENDAN DOČEKALA U BOLNICI Doznali smo kako napreduje liječenje u Americi: 'Dobro podnosi terapije'

 
Mila Rončević s majkom Sanjom
 Goran Mehkek / CROPIX

Mila Rončević danas je napunila dvije godine. Kako doznajemo, djevojčica je u Children’s Hospital of Philadelphia za sada prošla tri doze kemoterapije i liječenje ide po planu.

Mila je dobrog raspoloženja i dobro podnosi terapije, doznali smo iz kruga obitelji. Idući tjedan trebala bi proći nove pretrage te će se nakon toga vidjeti kakvo je stanje.

Podsjetimo, Mila Rončević je 3. travnja s roditeljima stigla u bolnicu u Philadelphiji, gdje ju je dočekao liječnički tim na čelu s doktorom Aplencom, ekspertom za rijedak oblik leukemije od kojeg je Mila oboljela.

U medicinskim krugovima Children’s Hospital u Philadelphiji slovi kao najbolja bolnica za liječenje leukemije kod djece jer provodi niz jedinstvenih protokola.

Zahvaljujući apelu obitelji upućenom preko Facebooka, vijest o Milinoj bolesti i novcu potrebnom za liječenje u Americi se proširila u cijeloj Hrvatskoj, a dobri ljudi iz zemlje, ali i inozemstva uplaćivali su donacije.

Za Milu je prikupljeno više od 37 milijuna kuna. Cilj je, podsjetimo bio, 2,8 milijuna koliko bi trebalo koštati liječenje u Philadephiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. listopad 2021 00:00