LOVA NA RAČUNIMA

Mala općina postaje ‘hrvatski Kuvajt‘: Prihodi od plinske rente eksplodirali, profitirat će i građani!

Općinska vlast ponesena skoro peterostrukim rastom prihoda od plinske rente odlučila je razveseliti i svoje mještane

Molve

 Dalibor Brlek/Panthermedia/Profimedia/Dalibor Brlek/panthermedia/profimedia

Općina Molve u Koprivničko-križevačkoj županiji odlučila je izdašnim potporama za troškove režija pomoći baš svakom kućanstvu na području općine i to bez obzira na imovinski status, piše Podravski.hr.

U Molvama su prihodi od plinske rente za kolovoz i rujan iznosili po čak dva milijuna kuna, a kad se zna da su početkom godine iznosili između 400 i 500 tisuća kuna jasno je da je općinska blagajna značajno ‘oživjela‘.

Općinska vlast ponesena skoro peterostrukim rastom tih prihoda odlučila je razveseliti i svoje mještane odlukom o pomoći za plaćanje režijskih troškova. Tako će za ovu godinu sva kućanstva, bez obzira na imovinski status, dobiti po 1000 u tu svrhu, piše Podravski.hr.

Također, u idućoj će godini samci stariji od 55 godina, umirovljenici, korisnici socijalne pomoći i mladi do 45 godina koji su vlasnici ili suvlasnici kuće dobiti pomoć od čak 5000 kuna ili službeno po novoj valuti koja stupa na snagu od 1. siječnja 663 eura. Ostala će kućanstva dobiti potporu od 2500 kuna odnosno 331 euro.

- Prema našim procjenama na području općine je 550 naseljenih kućanstava. To znači da ćemo u ovoj godini za pomoć izdvojiti oko 550.000 kuna, a u idućoj procjenjujemo da će to biti iznos od oko 2,5 milijuna kuna. Novonastalom situacijom povećanja cijene energenata na tržištu ovom će se odlukom mještanima olakšati prevladavanje razdoblja povećane cijene režijskih troškova. Ujedno želimo da i oni osjete korist od rasta plinske rente, rekao je za Podravski.hr načelnik Općine Molve Zdravko Ivančan.

Mještani već mogu predati zahtjeve za pomoć u općinskoj upravi, a uz osobnu iskaznicu i broj tekućeg računa moraju dostaviti neslužbenu kopiju ili presliku zemljišno-knjižnog izvatka za nekretninu. Rok za podnošenje zahtjeva je 16. prosinca, dok će za iduću godinu biti raspisan novi javni poziv pa će se i zahtjevi morati ponovno predavati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 23:06