VELIKI DAN ZA OBITELJ

Malena Nela, koja se na Rebru bori za život, krštena je u bolnici: ‘Ovo sigurno nismo zamišljali...‘

I ranije su planirali krstiti Nelu, ali zbog silnih odlazaka liječnicima nisu uspjeli

Bolesna curica

 /Privatna Arhiva

Malena Nela Živko danas je dobila i drugo ime - Ana. Krštena je danas u 14 sati na Jedinici intenzivne njege u KBC-u Zagreb gdje se bori za život.

Na krštenju nije bila obitelj i prijatelji. Bili su samo mama Anamary, tata Željko i časna sestra, ali roditelji kažu da je najvažnije da je sada Božje dijete.

- Ovo sigurno nismo zamišljali. Htjeli smo napraviti proslavu za krštenje, ali nažalost nismo mogli. No, nema veze, samo da nam ozdravi - kaže mama Anamary.

Za krsno ime Ana odlučili su se jer njezinu majku tako zovu. I ranije su planirali krstiti Nelu, ali zbog silnih odlazaka liječnicima nisu uspjeli.

Kada je završila životno ugrožena na Rebru, znali su da to moraju napraviti.

- Važno nam je da je krštena jer sad jedino što možemo je vjerovati Bogu i liječnicima - kaže Anamary.

Stanje je, dodaje, nepromijenjeno. Ne ide na lošije, što im je jako važno, ali niti na bolje. No, sada znaju, kaže, da je u najboljim rukama.

- Liječnicima na Rebru sto posto vjerujem, sve nam kažu, ne skrivaju ništa. Ne uljepšavaju, kažu kako jest, a to je da je teško. Radit će se dodatne pretrage. Spominjali su i transplantaciju srca, ali teško je i gotovo nemoguće dobiti takvo srčeko... a to znači da bi neki roditelj trebao ostati bez svog djeteta. Ne želim to niti zamisliti - govori Anamary.

Potvrdu o krštenju, kazali su im, dobit će na izlasku iz bolnice, a oni se nadaju sa svojom curicom u naručju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:00