HUMANITARNA AKCIJA

Maleni Karlo treba skupo liječenje u Turskoj, čitav Varaždin se digao na noge da mu pomogne

Karlovi roditelji pokrenuli su crowdfunding kampanju da prikupe sredstva potrebna za Karlovo liječenje u bolnici Acibadem u Istambulu
Karlo Keretić
 GoGetFunding

Prije nešto više od dva mjeseca u Općoj bolnici Varaždin rodio se Karlo Keretić, međutim vrijeme radosti za roditelje se ubrzo pretvorilo u vrijeme neizvjesnosti i straha jer je ustanovljeno da maleni Karlo tijekom trudnoće nije dobivao dovoljno kisika zbog čega je pretrpio oštećenje mozga.

Tretman koji bi Karlu mogao pomoći postoji, no jako je skup i provodi se samo u jednoj bolnici u Istanbulu.

Ukupna cijena penje se na više od 40.000 eura kad se uračunaju i troškovi putovanja i boravka u Turskoj.

Karlovi roditelji, Edita i Jurica, pokrenuli su stoga crowdfunding kampanju kako bi prikupili sredstva potrebna za Karlovo liječenje u bolnici Acibadem u Istanbulu.

'Moje ime je Jurica, a moja žena je Edita. Nas dvoje je čekalo jedan poseban dan kao i mnogi od Vas, a to je rođenje zajedničkog djeteta. No, naše veselje i sreća ubrzo su se nakon poroda pretvorili u tugu, strah i ljutnju. Dana 13.07.2020. rodio se naš Karlo kojem je teško oštećen mozak zbog smanjenog dovoda kisika tijekom trudnoće', opisuje Karlov tata dan u kojem im se promijenio život.

'Pronašli smo najbolji stručni tim za našeg Karla, no to se brzo izjalovilo zbog same cijene terapija i liječenja koja prelazi 30.000 eura minimum. Radi se o bolnici Acibadem iz Istanbula gdje rade jedni od najboljih doktora s najboljom opremom. No puni iznos da se to izvrši bio bi preko 40.000 eura ako Karlo ne ide sam, a Karlo ne može bez svoje mame jer se strašno boji i kako god malen bio, zna kad je ona prisutna. Stoga Vas ovim putem istinski molim za pomoć našem Karlu da probamo sve što je u našoj moći', napisao je Jurica Keretić na stranici crowdfunding kampanje.

Kako to u Hrvatskoj često biva, Karlovim su se roditeljima pridružili i brojni građani kako bi pomogli u prikupljanju sredstava.

U subotu, 19. rujna, na varaždinskom placu od 9 sati bit će održana humanitarma akcija 'Za malog Karla' za koju je Gradska tržnica Varaždin ustupila i jedan kiosk.

U dogovoru s mamom Editom, organizacija 'Kad se male ruke slože' 19. rujna organizirat će humanitarnu prodaju doniranih predmeta ili usluga, pri čemu će svaki predmet ili usluga imati cijenu, a sav novac će ići u zatvorenu kutiju koja će potom biti predana roditeljima mališana.

Varaždinci, stoga, pozivaju sve kreativce, salone i one koji su željni i voljni na bilo koji način pomoći, da se jave.

Detalje o crowdfunding kampanji za maloga Karla možete pronaći OVDJE. Zasad je prikupljena otprilike polovina potrebnih sredstava.

image
Humanitana akcija za Karla
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 19:35