ODLAZAK RAVNATELJICE

Malenica potpisao suglasnost za ostavku šefice USKOK-a Vanje Marušić, doznaje se tko će ju zamijeniti

Za vršiteljicu dužnosti bit će potvrđena Željka Mostečak, sadašnja zamjenica glavne državne odvjetnice

Vanja Marušić

 Ronald Gorsic/Cropix/Cropix

Potpisom ministra pravosuđa Ivana Malenice dovršen je postupak razrješenja Vanje Marušić s dužnosti ravnateljice USKOK-a što znači da glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek može teoretski već danas imenovati novu osobu koja će biti na čelu ovog specijaliziranog državnog odvjetništva.

Ministarstvo pravosuđa i uprave dalo je priopćenje u kojem navode kako je ministar Malenica, "sukladno članku 10. stavku 4. Zakona o Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dao suglasnost na zahtjev Ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, za prestankom s radom u Uredu na vlastiti zahtjev".

- Sukladno Zakonu o Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Odluku o prestanku rada Ravnatelja donosi Glavna državna odvjetnica. Glavna državna odvjetnica će sukladno mjerodavnim odredbama Zakona o Državnom odvjetništvu imenovati vršitelja dužnosti Ravnatelja za što nije potrebna suglasnost ministra - navodi se u priopćenju resornog ministarstva.

Hrvoj Šipek je već najavila kako je odredila da će zamjenica glavne državne odvjetnice Željka Mostečak biti vršiteljica dužnosti ravnateljice USKOK-a, a zasigurno će je imenovati i za ravnateljicu.

Zaposlenici USKOK-a s kojima smo komunicirali su rekli kako tijekom prijepodneva Mostečak nisu vidjeli u Uredu, no primopredaja dužnosti se očekuje tijekom dana.

image

Željka Mostečak

Damjan Tadic/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:07