‘UTVRDIT ĆE OKOLNOSTI‘

Malenica potvrdio da šefica Uskoka odlazi zbog čudne priče s vozačem: ‘Hrvoj Šipek mi je poslala izvješće...‘

Kazao je da je situacija Marušićina odlaska interna stvar Državnog odvjetništva Republike Hrvatske

Ivan Malenica

 Zeljko Puhovski/Cropix/Cropix

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica bio je gost Dnevnika Nove TV gdje se osvrnuo se na ostavku ravnateljice USKOK-a Vanje Marušić.

"Danas kasno popodne dobio sam dopis glavne državne odvjetnice u kojem me obavještava da je ravnateljica USKOK-a podnijela zahtjev za razrješenje. Dostavljeno je izvješće u kojem se navode razlozi - sama činjenica je da je glavna državna odvjetnica od ravnateljice USKOK-a zatražila ostavku zbog propusta u obavljanju državnoodvjetničke uprave", kazao je Malenica u razgovoru s reporterom Dnevnika Nove TV Hrvojem Krešićem.

Ministar je potvrdio ranije napise Jutarnjeg lista o razlozima odlaska Vanje Marušić.

"Posrijedi je prometna nesreća s većom materijalnom štetom. Vjerujem da će u narednim danima reagirati DORH i pojasniti sve okolnosti", dodao je i istaknuo da će u narednim danima dati suglasnost o ostavci.

Kako smo ranije objavili, Marušić je prešutjela prometnu nesreću koju je njen vozač skrivio još u ožujku prošle godine.

Vozač je službenim automobilom oduzeo prednost drugom vozilu zbog čega je došlo do sudara, a šteta na automobilu USKOK-a bila je čak 100.000 kuna. Navodno je pet mjeseci trebalo da se automobil popravi i da se sve sanira, no glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek do prije deset dana o tome nije imala pojma. Više pročitajte ovdje.

Malenica je u razgovoru za Dnevnik Nove TV rekao da će glavna državna odvjetnica imenovati vršitelja dužnosti USKOK-a. "Sve okolnosti će se utvrditi. Ravnateljica USKOK-a i svi tužitelji u USKOK-u prolaze sigurnosne provjere najviše razine, ne bih donosio zaključke. Ostavio bih to Državnom odvjetništvu", rekao je Malenica.

Kazao je da je situacija Marušićina odlaska interna stvar Državnog odvjetništva Republike Hrvatske. "Ovo je sada nova situacija. Glavna državna odvjetnica postupila je kako je postupila", rekao je Malenica za Dnevnik Nove TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:43