OSUĐENI BJEGUNAC

Mamić najavio da će objaviti ‘nove dokaze‘: ‘Eksluzivno otkrivam kako te kadija sudi, ali bome i gdje pije‘

Svoje pratitelje je pozvao da ga sutra u 11 prate na Facebooku, gdje će navodno otkriti ‘nove dokaze o Reformi pravosuđa‘
Zdravko Mamić
 Cropix

Zdravko Mamić najavio je na Facebooku da će u srijedu u 11 sati na svom profilu objaviti "nove ekskluzivne dokaze o Reformi pravosuđa".

- Budite sutra u 11:00 na mom Facebook profilu za nove ekskluzivne dokaze o Reformi pravosuđa koji će vam reći sve o neovisnosti hrvatskog krivosuđa! Večeras smo svi za reprezentaciju, a sutra za Reformu!, napisao je Mamić i pozvao svoje pratitelje da podijele objavu.

Uz tekst je objavio i bizarnu ilustraciju s logom popularne serije 'Prijatelj' na kojoj piše da će 'ekskluzivno otkriti kako te u Hrvatskoj kadija tuži, kadija sudi, a bome i gdje pije'.

Zdravko Mamić, inače, čeka odluku o zahtjevu Hrvatske za izručenje nakon što mu je zagrebački sud odredio pritvor u sklopu istrage o slučaju podmićivanja trojice sudaca Županijskog suda u Osijeku.

Postupak je pokrenut nakon što je Mamić, koji se skriva u BiH, javno optužio osječke suce da im je davao mito kako bi ishodio povoljnu presudu za sebe u predmetu koji je protiv njega vođen zbog izvlačenja novaca iz "Dinama", za što je u konačnici pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora.

Na nedavnom ročištu na Sudu BiH Mamić se odrekao svake veze s Hrvatskom uz konstataciju kako mu je ona "uzela dušu", a njegovi odvjetnici i Tužiteljstvo BiH su se s gotovo identičnim argumentima usprotivili novom zahtjevu hrvatskog pravosuđa za njegovo izručenje. Konačna odluka trebala bi biti donesena u idućim danima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 06:31