BURNO U OSIJEKU

MAMIĆEV ODVJETNIK LJUTIT I NERVOZAN 'Nitko ne zna da sam zatražio da se opet otvori rasprava, objasnit ću zašto!'; USKOK SE ŽALI NA VISINU KAZNE

 
 Vlado Kos / Vlado Kos / CROPIX

Tužitelji USKOK-a nakon izricanja nepravomoćne presude istaknuli su zadovoljstvo osuđujućim presudama braći Mamić, Vrbanoviću i Pernaru, ali su dodali da će uložiti žalbu na duljinu kazni koje im je odredio Sud. Tužitelji tvrde da sudac nije spomenuo nijednu otegnutu okolnost za osuđenike, a bilo ih je dosta.

Tužitelji su kratko spomenuli i Mamićev bijeg preko granice.

- Očito nije imao hrabrosti suočiti se s odlukom suda...

S druge strane, Mamićev odvjetnik Veljko Miljević djelovao je ljuto, pomalo i nervozno...

- Obrazloženje presude je trajalo desetak minuta, a sat vremena je čitao o oduzimanju imovinske koristi... Baš ništa nije rečeno, a moje je mišljenje da ova presuda nije pravična i pravedna, pa čak je i nezakonita!

Miljević smatra da se današnje izricanje presude nije trebalo dogoditi.

- Ne znam da li itko od vas zna da sam jutros zatražio da se preotvori rasprava. Pa DORH je jučer naložio da se poduzmu radnje izvida kako bi se istražile činjenice je li bilo utjecanja na sud - rekao je Miljević misleći na one famozne SMS-ove koje je Mamić pokazivao na večernjoj pressici u ponedjeljak.

- Naložili su provođenje izvida i kako je onda izricanje presude zakonito? Bio sam spreman ove činjenicu prešutjeti ako presuda bude zakonita i pravedna...

Miljević je također ponovio da su u postupku bili neovlašteni tužitelji, te da se ovaj proces nije trebao voditi jer su 'u Dinamu rekli da nema štete'.

- Ako nema štete, onda nema kaznenog djela! Na tom planu ću se ja boriti.

Miljević je upitan i za Mamićeve prijetnje sudskom vijeću, što je odvjetnika poprilično iznervirao. Doduše, iživcirao ga je dio pitanja u kojem ga je novinar pitao 'je li dao takav naputak Mamiću'.

- Bezobrazna i cinična vaša opaska! I ja sam emocionalna osoba, ali nabrojite mi trenutke kad sam emotivno reagirao. Mamić je jedna osoba, ja sam druga. Da je bilo po mojim napucima, onda se neki događaji iz prošlosti ne bi događali, događaji u kojima je Mamić naštetio sam sebi. Zdravko je predosjećao što će se desiti, da se mene pitalo, on bi danas bio tu. Da je bilo po mojim savjetima, ono prekjučer se ne bi bilo dogodilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:54