KUPOVANJE GLASOVA

'MAMIĆEVA IZJAVA NIJE NIŠTA NEZAKONITO, SAMO JE ČUDNA...' Šeks komentirao ponudu šefa Dinama

Mamić je poručio da će Dinamo gradu Kninu pokloniti milijun kuna ako na predstojećim lokalnim izborima sadašnja HDZ-ova gradonačelnica Grada Knina ponovno bude izabrana na tu dužnost

ZAGREB - Predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije Vladimir Šeks i članica tog Vijeća i bivša HDZ-ovka Jadranka Kosor različito su danas ocijenili radi li se o korupciji u izjavi Izvršnog predsjednika GNK Dinamo Zdravka Mamića da će njegov klub Kninu pokloniti milijun kuna ako na predstojećim lokalnim izborima sadašnja HDZ-ova gradonačelnica Grada Knina ponovno bude izabrana na tu dužnost.

"Dinamo će pokloniti gradu Kninu milijun kuna. Ali imamo jedan uvjet za to, a taj je da na predstojećim izborima za gradonačelnicu Grada Knina opet izaberete Josipu Rimac. A onda vi odlučite kako ćete potrošiti taj novac", rekao je Mamić jučer u Kninu na "Dinarinoj noći" u povodu proslave 100. rođendana kninskog nogometnog kluba.

'DAT ĆU VAM MILIJUN KUNA, ALI NA IZBORIMA MORA POBIJEDITI HDZ-ova JOSIPA RIMAC' Mamićev uvjet

"To ne spada u sferu korupcije", kazao je Šeks novinarima u Hrvatskom saboru odgovarajući na upit spada li ta Mamićeva izjava u korupciju te treba li reagirati na nju. Smatra da ta izjava spada u izborna obećanja koja u pravilu završavaju u stilu "obećanje, ludom radovanje".

"Ako netko iz svoga džepa nekom drugom obećava neku nagradu, onda to nije kažnjivo i nelegitimno", kazao je. Drži da to nije nešto nezakonito, samo može biti čudno.

Da se radi o korupciji smatra Jadranka Kosor rekavši kako novci "Dinama" nisu privatni novci te da, ako je ta izjava istinita, onda je to ruganje pravnoj državi i svim naporima da se Hrvatska do kraja uredi kao pravna država.

"Nekome je dopušteno sve, a nekima ništa. Ta se izjava može staviti u prostor borbe protiv korupcije", smatra Kosor.

Drži kako se ta izjava može smatrati i kupovinom glasova te je pozvala Mamića da povuče tu svoju izjavu.

Kosor ocjenjuje da će ta Mamićeva izjava ostati samo na razini dosjetke, kako je ostala i ona u slučaju Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

"Mamićeve izjave su debelo u suprotnosti s hrvatskim Ustavom. To su protuustavne i protuzakonite izjave, ali ne i za HNS. Vjerujem da je pod dojmom odluke svojih prijatelja i kolega u HNS-u rekao to što je rekao", rekla je Kosor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:57