NEPLATIŠE

MAMIĆU I ŠUKERU POSLANA RJEŠENJA O OVRSI I dok je bjegunac od pravosuđa dužan pozamašnu svotu, predsjednik HNS-a je u problemima zbog mizerne cifre

 
 Damir Krajac / CROPIX

Poznati sportski djelatnici Zdravko Mamić i Davor Šuker nisu bili redoviti u plaćanju računa za režije pa su im poslana rješenje o ovrsi.

Zdravko Mamić, nekadašnji izvršni direktor Dinama, koji je pobjegao u BiH u lipnju 2018., dan prije izricanja osuđujuće presude za izvlačenje novca iz Dinama, dužan je za struju tvrtki GEN-I gotovo 5900 kuna, a Davora Šukera, predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, Gradska plinara Zagreb želi ovršiti za iznos od 114 kuna.Stoga se predlaže da dužnici u roku od osam dana plate dugove s pripadajućim troškovima ovrhe.

Šukeru ovaj manji dug koji seže još s kraja 2018. ne predstavlja neki problem i vjerojatno će ga podmiriti, njega vjerojatno više muči zabilježba koju je država upisala na njegov luksuzni stan u vili Portheim u Opatiji zbog poreznog duga od 6 milijuna kuna.

Šuker ni nakon tri godine od poreznog rješenja nije podmirio dug, nakon što su poreznici utvrdili da je u 2015. imao neprijavljeni dohodak od 12,8 milijuna kuna. Te je godine Šuker posudio Zdravku i Mariju Mamiću 12 milijuna kuna da plate jamčevinu za izlazak iz istražnog zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2023 11:35