VELJKO MILJEVIĆ

‘Mamiću se prozivanje osječkih sudaca zasad obilo o glavu, pa on uopće nije dogovorio svoj status‘

‘Došlo je do toga da on nije oštećenik u tom postupku, nego da je počinitelj kaznenog djela, ali ne primanja nego davanja mita‘
Veljko Miljević i Zdravko Mamić
 Vlado Kos/Cropix

Veljko Miljević, odvjetnik Zdravka Mamića, gostovao je u ponedjeljak u RTL Direktu gdje je komentirao procese koji su pokrenuti protiv bivšeg čelnika Dinama, ali i činjenicu da je pozvan za svjedoka Uskoka u postupku koji se vodi zbog podmićivanja osječkih sudaca.

Miljević kaže kako upravo zbog statusa svjedoka nije Mamićev odvjetnik u tom predmetu, ali da vodi brigu o ostalim predmetima.

- Za sada, odluke o mom statusu svjedoka u pisanoj formi ni nema. Meni je to usmeno priopćeno i ja sam to primio zdravo za gotovo iako smatram da su time prava obrane Zdravka Mamića značajno povrijeđena, rekao je Miljević dodajući da se ne radi o uobičajenoj praksi.

Tvrdi i da ne zna o kojem bi to događaju trebao svjedočiti.

- Prema onome što je objavljeno u službenom priopćenju Uskoka, to za što bih ja trebao biti svjedok uopće nije inkriminirano. Inkriminirano je nešto drugo. Tako da će se morati postaviti pitanje je li ovo bio manevar nekih drugih da se mene ukloni iz funkcije branitelja u tom postupku, kaže Miljević.

Dodaje i kako se Mamiću prozivanje osječkih sudaca zasad obilo o glavu.

- Prije nego što je pokrenuo ovaj postupak, on nije dogovorio svoj status, kao što je to uobičajeno, kao što se to apsolutno može i predviđeno je međunarodnim normama. On svoj status nije dogovorio. Došlo je do toga da on nije oštećenik u tom postupku, nego da je počinitelj kaznenog djela, ali ne primanja nego davanja mita, zaključio je Miljević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 09:29