NEMA PRIVATNIH TUŽBI

MANDATNO IMUNITETNO POVJERENSTVO JEDNOGLASNO 'Ne treba skidati imunitet ni Mostovcu Orepiću ni HDZ-ovcu Škoriću'

Vlaho Orepić
 Dragan Matić / CROPIX

Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) predložilo je u srijedu Hrvatskom saboru da ne skine imunitet zastupnicima Vlahi Orepiću (Most) i Petru Škoriću (HDZ) držeći se tako uhodane prakse da ne skida imunitet kad se radi o privatnim tužbama.

Da se Škoriću skine imunitet, odnosno da Sabor odobri pokretanje kaznenog postupka protiv njega zbog kaznenog djela protiv časti i ugleda – uvredom, zatražila je novinarka Maja Sever putem svog odvjetnika Čede Prodanovića.

Sever ga, naime, tereti zbog uvredljivog komentara koji je 11. rujna objavio na svom Facebook profilu povodom ukidanja HRT-ove emisije "Hrvatska uživo" čija je Sever bila urednica, rekao je predsjednik MIP-a Žarko Tušek (HDZ).

Škorić je, naime, naveo da je "Maja Sever postala najbolji primjer SDP-ova propagadista koji promovira propalu totalitarističku ideologiju i da je licemjerno da emisiju 'Hrvatska uživo' uređuje osoba koja mrzi sve hrvatsko".

Skidanje imuniteta Orepiću zatražio je privatni tužitelj Zlatko Koštić zbog kaznenog djela klevete. U oba slučaja, članovi Odbora jednoglasno su i se bez rasprave zaključili da zastupnicima ne treba skidati imunitet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2022 14:46