KAMPANJA

Manifestacija "Hrvatska volontira 2022." održat će se od 11. do 14. svibnja

Brojni organizatori i ove godine pružaju priliku građanima da se uključe u volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima
 Jakov Prkić/Cropix

Manifestacija "Hrvatska volontira 2022." za koju je prijavljeno preko 250 volonterskih aktivnosti diljem Hrvatske, trajat će od 11. do 14. svibnja, a slogan ovogodišnje kampanje je „Snaga volontiranja za otpornost i održivu budućnost“.

Hrvatski centar za razvoj volonterstva, regionalni i lokalni volonterski centri, u partnerstvu s Hrvatskim Crvenim križem, Mrežom mladih Hrvatske i Savezom izviđača Hrvatske kao i brojni organizatori volontiranja i ove godine pružaju priliku građanima da se uključe u volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima, navode u priopćenju organizatori.

Prateći 2022., Europsku godinu mladih, naglasak stavljaju na potencijale i snagu sustavnijeg angažmana mladih u suočavanju s izazovima prirodnih i društvenih kriza kao što su klimatske promjene, covid-19, nasilje, ratovi i veliki priljev izbjeglica.

Ovogodišnjom kampanjom žele podsjetiti koliko je angažman mladih važan u suočavanju s društvenim i prirodnim krizama te koliko zajedništvo i solidarnost ubrzavaju proces oporavka za vrijeme i nakon krize.

Upravo su, vodeći se važnosti uključivanja građana u rješavanje društvenih i prirodnih kriza, ali i u njihovu prevenciju, osmišljene i volonterske aktivnosti koje su ove godine građanima na raspolaganju. Čišćenje okoliša, podmorja i plaža, sadnja u urbanim vrtovima, likovne, plesne i radionice očuvanja folklorne baštine, pisanje razglednica starijim osobama, aktivnosti s ranjivim skupinama, prikupljanje potrepština za ugrožene građane, tečajevi jezika za izbjeglice samo su neke od njih.

Popis svih volonterskih aktivnosti koje će se održati u sklopu manifestacije, od 11. do 14. svibnja mogu se pronaći na poveznici

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 03:19