SAMOPROMOCIJA

MARAS NA ODLASKU ĐIKIĆA SKUPLJA JEFTINE BODOVE NA FACEBOOKU 'Ako želite da Đikić ostane a Plenković i Barišić idu podijelite status i stisnite like!'

 Facebook

Odluka vrhunskog znanstvenika Ivana Đikića o napuštanju Sveučilišta u Splitu, gdje je besplatno radio kao profesor na Medicinskom fakultetu, izazvala je masovno zgražanje oporbenih stranaka, no i vrlo neobičnu inicijativu saborskog zastupnika SDP-a Gordana Marasa.

Dok je većina pripadnika oporbe na Đikićevu odluku reagirala ističući koliku će štetu pretrpjeti naša država zbog odlaska svjetski priznatog znanstvenika čija je karijera posvećena pronalasku lijekova protiv raka, Maras je odlučio tražiti 'lajkove' na Facebooku.

- LIKE ZA ĐIKIĆA! OSTANITE ĐIKIĆU, NEKA IDU BARIŠIĆ I PLENKOVIĆ! - napisao je Maras na svojem Facebook profilu i dodao:

- Ukoliko želite da Đikić ostane, a Plenković i Barišić idu podijelite ovaj status i stisnite like!

Na stranu činjenica da se već godinama na društvenim mrežama ne traže lajkovi - znamo da ne mogu nahraniti gladne niti obogatiti siromašne - na stranu činjenica da se krši nepisani bonton Facebooka, na stranu čak i činjenica da Maras misli kako je 'caps lock' gumb 'autopilot za biti cool', ono što najviše bode u oči je pokušaj vlastite promocije na situaciji u kojoj, objektivno, Hrvatska gubi.

Stranka Pametno, s druge strane, na svojem je Facebook profilu naglasila kako je 'Hrvatska na sigurnom putu u srednji vijek'.

- Hrvatski znanstvenik svjetskoga glasa, prof. dr. sc. Ivan Đikić je, razočaran odnosom premijera RH i najodgovornijih osoba u sustavu znanosti (rektora Sveučilišta u Splitu i predsjednika Rektorskog zbora - prof. dr. sc. Šimuna Anđelinovića) danas objavio svoj odlazak iz hrvatske znanosti. Doista, umjesto da su sankcionirali eklatantan nemoral i akademsko nepoštenje ministra Barišića, iza kojega se već više desetljeća vuku afere, premijer i prof. Šimunović su "pilom naopako" svoga pajdaša pokušali zaštiti ne osporavajući argumente o njegovoj očitoj krivici, nego prizemnim napadima na one koji ukazuju na pogubnost prešućivanja plagiranja i krađe za znanost te za ugled i društvene vrijednosti u Hrvatskoj, stoji u priopćenju stranke na Facebooku.

- Pametno u potpunosti podržava i dijeli stavove i postupke prof. dr. sc. Đikića i nada se da će država Hrvatska i hrvatska znanost i dalje imati čast računati na njegovu pomoć. Istovremeno, Pametno poziva još jednom premijera da žurno razriješi g. Barišića prije nego što to bude prisiljen učiniti kada Sveučilište u Augsburgu preispita meritornost Barišićeve doktorske disertacije.

Zanimljivo je da su brojni građani i 'lajkali' i dijelili status stranke Pametno, iako ih to nitko nije tražio u statusu, za razliku od Marasa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 05:48