4 MILIJARDE KUNA

Marić o dugu veledrogerijama: ‘Ne vidim zašto bi došlo do blokade. Ne treba plašiti građane‘

‘U interesu je svih, pa i nas, da ne dođe do toga. Mislim da su građani pretrpjeli jako puno stresova i ne treba ih još plašiti‘
 Bruno Konjevic/Cropix

Ministar financija Zdravko Marić odgovarao je na pitanja novinara uoči ulaska u Banske dvore. Rekao je da, kada je riječ o pregovorima u Bruxellesu, Hrvatska ostaje pri stavu o 20 milijardi eura pomoći za gospodarstvo.

- Premijer se na najbolji način bori za boje Hrvatske; i službeno i lobiranjem i na bilateralnim sastancima, rekao je ministar financija, prenosi N1.

Nesuglasice na tim pregovorima, kaže Marić, nisu neočekivane.

- Neke zemlje imaju svoje poglede na to. Ja sam optimist, većina zemalja je za to, i to što prije, odnosno za jedan kvalitetni plan.

Upitan o uštedama od 100 milijuna kuna od spajanja općina u Hrvatskoj, Marić kaže da će se ići s time ako je premijer tako rekao.

Marić se osvrnuo i na dug bolnica od 4 milijarde kuna veledrogerijama.

- U financijskom smislu taj sustav očito na dulje vrijeme nije održiv. Dugovi su se gomilali, obveze također. Nekoliko puta samo plaćali određene obveze. Je li to bilo konačno rješenje? Očito nije. O tome treba razgovarati što se da napraviti. U interesu je svih, pa i nas, da ne dođe do onoga o čemu vi govorite. Mislim da su građani pretrpjeli jako puno stresova i ne treba ih još plašiti, kaže Marić i zaključuje da poruka da će doći do blokade nije racionalna, javlja N1.

- Ne vidim zašto bi do toga došlo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:07