MINISTAR FINANCIJA

Marić priznao da mu je zbog jedne odluke danas laknulo, pričao je i o reformi zdravstva: ‘Pitajte Beroša‘

‘Cijelo vrijeme govorim kako bi bilo sjajno kada bi samo covid bio problem i da su stari dugovi problem, no ti dugovi stalno rastu‘

Zdravko Marić

 Damir Krajac/Cropix

Ministar financija Zdravko Marić u RTL-u Danas priznao je da mu je pomalo laknulo nakon što je donijeta odluka da neće biti ništa od otkupa INA-e. Razlog je i više nego jednostavan - ne mora se misliti odakle stvoriti novac za tu operaciju.

- Iz te perspektive možemo reći da mi je laknulo, ali to je razumna odluka. Od prvog obraćanja nastojimo raditi u nacionalnim interesima. Ovo nije samo financijsko pitanje, puno je šire od toga. Mislim da je ovo bila razumna odluka s naše strane, učiniti ovaj iskorak danas. Novi momenti su došli - rekao je ministar koji je prokomentirao najavu Tomislava Ćorića da će rasti cijene struje i plina.

- Ne znamo još parametre, ali reagirat ćemo pravovremeno.

Možda najzanimljiviji dio gostovanja je bio kada je novinar RTL-a upitao Marića 'do kada će krpati rupe Vilija Beroša'.

- Cijelo vrijeme govorim kako bi bilo sjajno kada bi samo covid bio problem i da su stari dugovi problem, no ti dugovi stalno rastu.

Nije htio previše govoriti o Berošu, ali je spomenuo.

- Kvalitetna reforma zdravstva je neminovna. Ja je doduše nisam vidio, samo neke segmente, ali treba nam cjeloviti dokument. Beroš kaže da je reforma spremna? Onda je najbolje pitati njega - rekao je Marić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 08:04