PLINSKA AFERA

Marija Ratkić bi još danas popodne mogla izaći iz Remetinca: ‘Treba se samo prihvatiti njena ostavka...‘

Nakon što odvjetnik podnese taj prijedlog o njemu mora odlučiti sudac istrage, a svoje mišljenje o navedenom prijedlogu mora dati i USKOK

Marija Ratkić

 Davor Pongracic/Cropix/Cropix

"Mi očekujemo da će Marija Ratkić, direktorica Plinare istočne Slavonije, danas izaći iz istražnog zatvora u Remetincu, ali to prije svega ovisi o održavanju skupštine Plinare Istočna Slavonije na kojoj se treba prihvatiti njezina ostavka i imenovati njezin nasljednik", izjavio nam je njen odvjetnik Petar Pavković.

Nakon što se provede procedura te kada bude vidljiva i u sudskom registru moći će se podnijeti prijedlog sucu istrage da se Mariji Ratkić ukine istražni zatvor koji joj je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela. Njezinim razrješenjem ta opasnost više ne bi postojala. Naime, praksa je sudova da se u ovakvim slučajevima čeka da se i u sudskom registru unese promjena da je došlo do razrješenja i da se tek kad to bude provedeno u sudskom registru to prihvati, bez obzira što je sucu istrage predočena pismena ostavka Marije Ratkić koja je podnesena još 28. kolovoza.

Nije poznato hoće li se danas to uspjeti provesti. Naime, nakon što odvjetnik podnese taj prijedlog o njemu mora odlučiti sudac istrage, a svoje mišljenje o navedenom prijedlogu mora dati i USKOK, koji se može složiti ili protiviti navedenoj odluci.

Nadalje, ako se Mariji Ratkić ukine istražni zatvor ta odluka sa suda mora doći i do zatvora u Zagrebu koji je može pustiti tek kad primi sudski otpravak odluke da se Mariji Ratkić ukida istražni zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:58