NE PRIZNAJE KRIVNJU

Marija Ratkić izbačena iz HDZ-a, dala ostavku u PIS-u, no izlazi iz zatvora: ‘Neće biti svjedokinja pokajnica‘

Bivša direktorica Plinare istočne Slavonije puštena je da se brani sa slobode

Marija Ratkić

 Davor Pongracic/Cropix/Cropix

Marija Ratkić, nedavno uhićena u plinskoj aferi u Ini iz koje je ukradeno milijardu kuna, isključena je iz članstva HDZ-a, priopćeno je iz županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije. Časni sud županijskog odbora HDZ-a ovu je odluku donio sukladno Statutu stranke.

Također, na online sjednici skupštine Plinare istočne Slavonije (PIS) u petak je za novoga direktora, umjesto Marije Ratkić, imenovan Mario Naglić, a iz tvrtke su poručili kako neće biti nikakvih zastoja u isporuci plina.

Danas kasno popodne je stigla vijest kako bi Marija Ratkić, donedavna predsjednica Uprave Plinare istočne Slavonije, trebala izaći iz pritvora u ponedjeljak nakon što se njezina ostavka na tu poziciju upiše u sudski registar, potvrdila je Hini njezina odvjetnica Višnja Galešić.

‘‘Zbog isteka radnog vremena osječkog Trgovačkog suda tijekom petka formalno nije provedeno brisanje iz sudskog registra, a kako sud ne radi tijekom vikenda, nakon što taj formalni dio bude riješen, podnijet ćemo prijedlog za puštanje Marije Ratkić iz istražnog zatvora‘‘, pojasnila je Galešić.

Ranije je bilo najavljeno da će sada već bivša direktorica, čija ja ostavka prihvaćena, biti puštena da se brani sa slobode u petak za kada je bilo najavljeno da će njezina ostavka biti objavljena u sudskom registru.

Mariji Ratkić je istražni zatvor određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. No kako je odmah podnijela ostavku za nju više nema zakonskih razloga za ostanak u istražnom zatvoru.

Odvjetnik Petar Pavković, koji također brani Mariju Ratkić, ranije je izjavio da njegova branjenica nije priznala krivnju i da neće biti svjedokinja pokajnica u istrazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:38