Marijana Petir: Ne želim komentirati odluku Časnog suda o opomeni

SISAK - Marijana Petir, potpredsjednica HSS-a, kojoj je Časni sud stranke u ponedjeljak izrekao stegovnu mjeru opomene, nije u utorak željela komentirati jednoglasnu odluku Časnog suda u stegovnom postupku koju je protiv nje pokrenulo Predsjedništvo stranke.



- O toj temi nema izjava, ja sam članica HSS-a - rekla je Petir. Dopredsjednik HSS-a Sisačko-moslavačke županije Željko Lenart, koji je prije mjesec i pol dana, nakon što je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo marijanu sa svih stranačkih dužnosti izjavio kako HSS te županije stoji iza svoje predsjednice, u utorak prijepodne kratko je rekao kako Marijana Petir nije učinila ništa loše za HSS, nego naprotiv, svojim radom i poštenjem postala je jedna od ikona te stranke.



- Zadovoljan sam što je Časni sud izrekao najblažu stegovnu mjeru, opomenu, iako osobno držim da bi bilo pravdenije i politički korektnije da joj nije izrečena nikakva stegovna mjera, jer je ona na sjednici Predsjedništva zastupala stavove Županijske organizacije HSS-a, odnosno javno je izrazila neslaganje s odlukom Predsjedništva stranke kojom je HSS u novoj vladi ostao bez resora poljoprivrede - rekao je Lenart.



Časni sud HSS-a imao je mogućnost donijeti tri mjere: mjeru opomene, mjeru ukora i isključenje iz stranke.



Desetak dana nakon suspenzije, 14. srpnja, petorica zastupnika HSS-a smijenili su Marijanu Petir s dužnosti predsjednice HSS-ova Kluba zastupnika, a predsjednik stranke Josip Friščić tada je rekao da ta smjena nema veze s disciplinskim postupkom koji se vodi proiv Marijane Petir.

Mate Piškor/EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:20